Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτρος Κόκκαλης: Η ρότα του κόσμου αλλάζει όταν όλοι συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 15:14 Πέτρος Κόκκαλης: Η ρότα του κόσμου αλλάζει όταν όλοι συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία

Την πεποίθηση ότι η ρότα του κόσμου δεν αλλάζει από έναν άνθρωπο αλλά όταν όλοι συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξή του σήμερα στον Real FM Θεσσαλονίκης. «Προφανώς δεν σκέφτομαι ότι θα αλλάξω τον κόσμο αλλά ξέρω και πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες και την διάθεση να συνεισφέρω ώστε να δημιουργηθεί στο ευρωκοινοβούλιο μια διαφορετική Ευρώπη από αυτή που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Με ενδιαφέρει, πόσο δίκαια και αποτελεσματικά θα περάσουμε στη νέα εποχή στην οποία ήδη έχουμε μπει.

Αναφέρομαι κυρίως στα θέματα της κλιματικής αλλαγής τα οποία είναι πια κυρίαρχο πρόταγμα της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ» την οποία εκπροσωπώ στην Προοδευτική Συμμαχία που σχηματίστηκε γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αλλά πιστεύω ότι σχηματίζεται και σε επίπεδο ευρωπαϊκής δημοκρατίας για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση της σκοταδιστικής και άκρας δεξιάς. Μιας δεξιάς που προτείνει αποκλεισμούς και δεν έχει προτάσεις για μια δίκαιη μετάβαση στην μελλοντική εποχή».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε στους δεκάδες ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του με τους οποίους «εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να φέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης και της δίκαιης μετάβασης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν κυρίως επιστημονικά στο χώρο της διαχείρισης των πόρων, της ανακύκλωσης της καθαρής ενέργειας, της βιολογικής καλλιέργειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου είναι έτοιμοι να αποδεχτούν συστήματα τα οποία είναι παγκοσμίως αποδεκτά και φέρνουν αποτελέσματα. «Ειδικά ο κόσμος της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την συντεταγμένη πρόταση για τη μεταστροφή της κοινωνίας την οποία δεν σκεφτήκαμε εμείς αλλά υιοθετήσαμε το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και τους 17 Παγκόσμιους Στόχους όπως έχει κάνει όλος ο κόσμος και αυτό συμπεριλαμβάνει 169 πολιτικές με μετρήσιμα αποτελέσματα».