Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λυκουρέζος: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη - Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 16:07 Λυκουρέζος: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη - Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα απολογείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την προθεσμία που πήρε από τον ανακριτή. Έκπληκτος και σοκαρισμένος από τη σύλληψη και τις κατηγορίες ο γνωστός ποινικολόγος. Τι δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή όπου οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Στο πλευρό του η κόρη του Μαρία - Ελένη και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη.

Την έκπληξη του εξέφρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έξω από το γραφείου του ανακριτή για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει. «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι σοκαρισμένος είχε δηλώσει νωρίτερα, μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο δικηγόρος του. Ο γνωστός ποινικολόγος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Στο πλευρό του για να τον στηρίξουν βρίσκονται η κόρη του, από το γάμο του με τη Ζωή Λάσκαρη, Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου αλλά και η σύντροφός του, ηθοποιός, Νατάσα Καλογρίδη.

Η σύλληψή του, το απόγευμα της Πέμπτης (18.04.2019) στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αίσθηση. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας» τον φυλακών Κορυδαλλού. Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο δεύτερος δικηγόρος που έχει συλληφθεί, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 και απόπειρα εκβιασμού. Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (22.04.2019) πήρε και ο Θ. Παναγόπουλος.

Υπό άκρα μυστικότητα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος μεταφέρθηκαν, υπό άκρα μυστικότητα, στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.04.2019).

Ο 85χρονος ποινικολόγος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ είχε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αρνείται όλα όσα του αποδίδονται. Είναι αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του μετά την προθεσμία που πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια» τόνισε ο δικηγόρος του γνωστού δικηγόρου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Γιάννης Μαρακάκης: Υπερβολή η σύλληψη Λυκουρέζου

Ο Γιάννης Μαρακάκης, συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, τόνισε πως η πλευρά του γνωστού ποινικολόγου εξακολουθεί «να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό. Γνωρίζετε ποσό εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλο. Ο Αλ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών της υπόθεσης. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη του».

Πηγή: newsit.gr