Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ! Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 10:34 Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ! Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ζητά από τον Αποστολάκη να βρει τρόπο να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Προσπαθούν να λύσουν...ειρηνικά και με διάλογο τα προβλήματα σε Κυπρο και ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία σέβεται τις διεθνείς συνθήκες λέει ο Ακάρ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας. Χουλουσί Ακάρ με μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας. Ο Ακάρ εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός καθώς δήλωσε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις και ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρει τρόπο ώστε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου! Μάλιστα είπε πως η Τουρκία σέβεται πάντα τις διεθνείς συνθήκες σε αντίθεση με την Ελλάδα…

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ και υποστήριξρ πως η Τουρκία σέβεται πάντα της διεθνείς συνθήκες.

Μάλιστα ξεκαθάρισε οτι “είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας», διεμήνυσε. Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Τουρκία προσπαθεί να λύσει με διάλογο και ειρηνικό τρόπο α προβλήματα τόσο στην Κύπρο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση