Παυλόπουλος σε διοικητή ΑΑΔΕ για την γιαγιά με τα τερλίκια: Αρχή της νομιμότητας και για εσάς είναι ο ανθρωπισμός!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 12:53 Παυλόπουλος σε διοικητή ΑΑΔΕ για την γιαγιά με τα τερλίκια: Αρχή της νομιμότητας και για εσάς είναι ο ανθρωπισμός!

Η περιπέτεια της 90χρονης γιαγιάς Σουζάνας συγκίνησε όλη την Ελλάδα και φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος σήμερα δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε και φέτος τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όμως, έκανε και άλλο ένα σχόλιο – έμμεση αναφορά στην γιαγιά – Σουζάνα.

«Μέρες που είναι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Τετάρτη έγινε γνωστό ότι στην γιαγιά επιβλήθηκε από την ΑΑΔΕ πρόστιμο 2.600 ευρώ. Το βράδυ, πηγές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε διευκρινίσεις για πως επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ στην γιαγιά που πουλούσε τερλίκια για χαρτζιλίκι.

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν  ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη υπέργηρη συμπολίτη μας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση