Τόσκας για Μάτι: Δεν είπα στον Τσίπρα για τους νεκρούς – Ήταν ασαφείς οι πληροφορίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 12:29 Τόσκας για Μάτι: Δεν είπα στον Τσίπρα για τους νεκρούς – Ήταν ασαφείς οι πληροφορίες

Το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά που προβλήθηκε από το ΣΚΑΙ το βράδυ της Πέμπτης (02.05.2019) έφερε στο φως νέες αποκαλύψεις για όσα έγιναν στο Μάτι το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Σε μια από τις συνομιλίες την ώρα της φωτιάς ακούγεται κάποιος να λέει πως «υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν». Μοιραία προκλήθηκαν ερωτήματα για τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που έγινε το βράδυ εκείνης της Δευτέρας και για το αν η κυβέρνηση γνώριζε αλλά δεν «μίλησε» για νεκρούς.

Η πρώτη αναφορά πως υπήρχαν νεκροί στο Μάτι ήταν νωρίς το απόγευμα. Με δήλωσή του στον ΣΚΑΙ, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, παραδέχτηκε πως γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί αλλά υποστήριξε ότι το απέκρυψε από τον Αλέξη Τσίπρα!

Ο Νίκος Τόσκας ισχυρίστηκε ότι δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα πτώματα που είχαν εντοπίσει τα σώματα ασφαλείας στο Μάτι, γιατί οι πληροφορίες ήταν «ασαφείς».

Προσέθεσε πως προτεραιότητα εκείνες τις ώρες ήταν η «μάχη για τους ζωντανούς».

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, πριν φτάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο συντονιστικό κέντρο εκείνο το μοιραίο βράδυ, οι άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν αναφέρει τουλάχιστον 13 νεκρούς. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι πυροσβέστες είχαν κάνει λόγο για απανθρακωμένα πτώματα.

Ο Νίκος Τόσκας μάλιστα σημείωσε στη δήλωσή του ότι χωρίς επίσημη πιστοποίηση του θανάτου δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τέτοιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση