Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας στα Ανώγεια: Συγκίνηση, μαντινάδες και… τσικουδιές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 14:40 Τσίπρας στα Ανώγεια: Συγκίνηση, μαντινάδες και… τσικουδιές

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας. Θερμή υποδοχή στα Ανώγεια με μαντινάδες. Η συγκινητική στιγμή με πρόσφυγα από τη Συρία.

 

Την περιοδεία του στην Κρήτη συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με λιγότερο επιβαρυμένο πρόγραμμα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

 

Ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του έφτασαν γύρω στις 11:30 στα Ανώγεια, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή με τα καθιερωμένα κεράσματα και τις μαντινάδες που απευθύνονταν στον Αλέξη Τσίπρα.

Μία από τις μαντινάδες που ακούστηκαν ήταν η ακόλουθη:

“Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει,

και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει”

Το τραγούδι του πρόσφυγα

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα Ανώγεια στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν τραγούδησε στον πρωθυπουργό μια μελωδία του Λουδοβίκου.

Ο Σαμίρ γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και είδε τον πατέρα του να σκοτώνεται. Ήρθε στην Ελλάδα και φιλοξενείται στον ξενώνα των Ανωγείων.

Δείτε το βίντεο:

Σαρίκι, τσικουδιές και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Δημαρχείο, όπου τον περίμενε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καρέλλη συνοδεύοντας τον στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την υποδοχή του ο κ. Καλλέργης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η διεκδίκηση των επανορθώσεων αποτελεί χρέος της Ελλάδας απέναντι στην ιστορία και ευχήθηκε η Γερμανία να αντιληφθεί τη διάσταση πάνω στην οποία κινούνται οι ελληνικές ενέργειες.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανωγείων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του δρόμου Ανώγεια – Ηράκλειο, αναπτυξιακό έργο για το οποίο ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα με δεδομένο ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν υπογραφεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στον ΒΟΑΚ επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενοι διαγωνισμοί ώστε η Κρήτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να φύγει από τα Ανώγεια χωρίς δώρο, ένα κρητικό μαντήλι, το γνωστό σαρίκι. Φυσικά, δεν έλειψαν οι τσικουδιές…

Στο σπίτι του Ξυλούρη

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το σπίτι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, όπου υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

πηγή: newsit.gr