Παυλόπουλος: «Δε θα ανεχθούμε αυθαιρεσίες από την Τουρκία»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 17:33 Παυλόπουλος: «Δε θα ανεχθούμε αυθαιρεσίες από την Τουρκία»
Σαφές και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η “φίλη και γείτονα χώρα πρέπει να καταλάβει ότι εμείς είμαστε εκείνοι που κατανοούν περισσότερο τα προβλήματα του τουρκικού λαού, μερικές φορές περισσότερο κι από την ηγεσία της”.

Ο κ. Παυλόπουλος στο περιθώριο της αναγόρευσης του ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου Αποκορώνου, έκανε έντονες δηλώσεις για τις σχέσεις με την Τουρκία. Μάλιστα, διεμήνυσε πως “αν θέλει η Τουρκία να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο, πάντα με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, αυτός είναι ανοικτός. Αλλά δεν πρόκειται να ανεχθούμε εκπτώσεις στην εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Όταν εμείς οι Έλληνες διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας, το κάνουμε γιατί έτσι εμπεδώνεται η Ειρήνη”.

“Φιλία, καλή γειτονιά και ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ΝΑΙ. Όχι όμως παρεκκλίνοντας από τους διεθνείς κανόνες! ενώ η οριοθέτηση της ΑΟΖ θα γίνει για κάθε κράτος, βάσει των διεθνών συμβάσεων και κανονισμών”, συμπλήρωσε μετά και τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μονγκερίνι.

Δε δεχόμαστε αυθαιρεσίες από μεριάς της Τουρκίας, σε θέματα που θίγουν την κυριαρχία μας και παραβιάζουν τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις, είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη αναγόρευση του ΠτΔ σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Αποκορώνου και αποδόθηκε σε αυτόν ο πάπυρος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου.

Πηγή: zarpanews

Προσαρμοσμένη αναζήτηση