«Μήνυμα» Αποστολάκη – Αγγελίδη: «Η Κύπρος δεν θα μπει στο παιχνίδι εντάσεων της Τουρκίας»!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 14:42 «Μήνυμα» Αποστολάκη – Αγγελίδη: «Η Κύπρος δεν θα μπει στο παιχνίδι εντάσεων της Τουρκίας»!

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης είχε κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ με την γεώτρηση του «Πορθητή».

Μετά την συνάντηση και τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου έγινε μια πολύ σημαντική ανταλλαγή απόψεων, ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του  Σάββα Αγγελίδη για τον τρόπο με τον οποίο η Λευκωσία αντιμετωπίζει τις ενέργειες της Άγκυρας, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ο Σάββας Αγγελίδης ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την στάση που κρατήσει η Κύπρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπει στο παιχνίδι των εντάσεων» ενώ προσέθεσε πως «η Κύπρος επέδειξε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις τουρκικές προκλήσεις» καταλήγοντας ωστόσο ότι «η ψυχραιμία αυτή δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία».

Επιπρόσθετα, «χαιρέτησε» τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στις τουρκικές προκλήσεις οι σύμμαχοι της Κύπρου, όπως η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, οι οποίες καταδίκασαν την κίνηση της Άγκυρας και την κάλεσαν να ακυρώσει τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, επικρότησε τη στάση που τήρησε η Κύπρος στη νέα τουρκική προκλητικότητα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συντονισμό τόσο με την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και με τους υπόλοιπους συμμάχους για τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αποστολάκης μετά τις επαφές με τους Αναστασιάδη – Αγγελίδη θα δώσει το «παρών» στις εργασίες του 5ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας, Ελλάδας – Κύπρου.

Με πληροφορίες από: Politis.cy

πηγή: onalert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση