Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουφοντίνας: «Συναγερμός» στην ΕΛΑΣ για σχέδιο πολλαπλών επιθέσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 22:43 Κουφοντίνας: «Συναγερμός» στην ΕΛΑΣ για σχέδιο πολλαπλών επιθέσεων
Φόβους ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πιθανό να κλιμακωθούν οι επιθέσεις για τον Κουφοντίνα Χτύπησαν "καμπανάκια" οι επιθέσεις στην δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου και στο Α.Τ Καισαριανής. Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι αστυνομικοί, εντείνονται οι έλεγχοι.

Εντείνονται οι καταδρομικές επιθέσεις, αλλά και οι εμπρηστικές ενέργειες, με αφορμή την άρνηση χορήγησης πενθήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Αποτέλεσμα οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να έχουν δώσει εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση των αστυνομικών, καθώς δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης ακόμα και τρομοκρατικής ενέργειας και μάλιστα αιματηρής.

Για το λόγο αυτό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, κυρίως οι προληπτικές, έχουν αυξηθεί όπως και οι παρακολουθήσεις, φυσικές και ηλεκτρονικές, ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για την συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις, για τα οποία, όμως, δεν έχουν προκύψει σαφή στοιχεία ενοχής.

Επίθεση στη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου

Στο μεταξύ και όσον αφορά στις αντιδράσεις μερίδας του Αντιεξουσιαστικού χώρου, για την άρνηση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, τα ξημερώματα της Τρίτης (14.5.2019) εκδηλώθηκαν δύο εμπρηστικές ενέργειες:

Η μία στο Α/Τ Καισαριανής και η άλλη στο αυτοκίνητο της γνωστής αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου

Οι δράστες προσέγγισαν στις 02:15 π.μ. με άγνωστο μέσο την πολυκατοικία που διαμένει η δημοσιογράφος στην περιοχή του Παπάγου, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το αυτοκίνητό της και το παρέδωσαν στις φλόγες.

Γείτονες που άκουσαν τους θορύβους από τα λάστιχα του αυτοκινήτου που έσκαγαν από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και με λάστιχα στα χέρια προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά, μέχρι να έλθει η Πυροσβεστική.

Εκείνη την ώρα η κ. Καραμήτρου βρισκόταν στο διαμέρισμά της με το σύζυγό της και το ανήλικο παιδί της, το οποίο, ευτυχώς, δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και σωτήρια, καθώς οι φλόγες ήδη “ακουμπούσαν” τα κλαδιά δέντρου που βρίσκεται στο σημείο και υπήρχε άμεσος κίνδυνος επεκτάσεις της πυρκαγιάς στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας.

Η κ. Καραμήτρου, έπειτα από την εκδήλωση της εμπρηστικής ενέργειας, δήλωσε πως αυτές οι επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του λόγου, παραπέμπουν σ’ άλλες εποχές που έχουν εκλείψει και μάλιστα ανεπιστρεπτί στον τόπο μας.

Ολόκληρος ο πολιτικός αλλά και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασε και μάλιστα χωρίς αστερίσκους την εμπρηστική ενέργεια σε βάρος της ρεπόρτερ.

Επίθεση στο Α.Τ Καισαριανής

Λίγη ώρα νωρίτερα, άλλη ομάδα αγνώστων, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, το οποίο και προσέγγισαν από την οδό Σιβρισαρίου.

Η ομάδα των περίπου 10 αγνώστων εκτόξευσε τις μολότοφ και τα γκαζάκια στην θωρακισμένη εξωτερική φρουρά του Τμήματος, την ώρα μάλιστα που ο αστυνομικός φρουρός προσπαθούσε να προφυλαχθεί και να βρει καταφύγιο στο εσωτερικό του Α/Τ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι, καθώς υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Στην συνέχεια οι δράστες διέφυγαν στα γύρω στενά, ενώ και έπειτα από επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ, που έφθασε γρήγορα στο σημείο, προσήχθησαν πέντε άτομα, από διαφορετικά σημεία της Καισαριανής για τα οποία, όμως, δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής και αφέθηκαν ελεύθερα.

πηγή: newsit.gr