Κάθειρξη 10 ετών στο ζεύγος Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 13:39 Κάθειρξη 10 ετών στο ζεύγος Μαρτίνη για το Ερρίκος Ντυνάν

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και την σύζυγο του για την υπόθεση της μίζας ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την εταιρεία «Hospitalia International» την περίοδο 1998-2003.

Στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Ανδρέας Μαρτίνης ανέφερε πως σέβεται την κρίση του δικαστηρίου αλλά εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση. «Το δικαστήριο
 δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους,» επισήμανε.
Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς τόνισε «η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τρ. Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί.»

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση