Εκλογές 2019: «Γαργαλούν» ξανά για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι – Αναποφάσιστος ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 18:48 Εκλογές 2019: «Γαργαλούν» ξανά για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι – Αναποφάσιστος ο Τσίπρας

«Επιστρέφουν» οι εισηγήσεις για εκλογές τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Ποιοι ζητούν κάλπες μετά τις πανελλαδικές, ποιοι επιμένουν για τον Οκτώβριο. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας. Τι θα κρίνει αν θα στηθούν κάλπες μέσα στο καλοκαίρι.

Έξι και σήμερα απομένουν για τις ευρωεκλογές και ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επανέρχονται και τα σενάρια για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι. Οι απόψεις για το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών είναι δυο στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση, ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή, δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις ακόμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται στον Αλέξη Τσίπρα οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο, αμέσως μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, στο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Με δεδομένο ότι οι πανελλαδικές τελειώνουν στις 20 Ιουνίου, αν επιλεγεί το σενάριο των εκλογών τον Ιούνιο, οι πιθανές ημερομηνίες είναι είτε στις 23 είτε στις 30 του μήνα. Αν επικρατήσει το σενάριο για κάλπες των Ιούλιο, η πρώτη Κυριακή είναι στις 7 του μήνα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «γαργαλούν» (σ.σ. αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει πρόσφατα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας) τον πρωθυπουργό για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, στηρίζουν την πρότασή τους στο γεγονός ότι τη συγκεκριμένη στιγμή έχει γίνει πολλή δουλειά στην κοινωνία τόσο μέσα από τις περιοδείες των στελεχών αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα όσο και από τα θετικά μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί και ξεκίνησαν να εφαρμόζονται.

Δίνουν μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι δόθηκε στους συνταξιούχους η 13η σύνταξη (σ.σ. τα λεφτά μπήκαν την περασμένη Παρασκευή) που αποτέλεσε μια μεγάλη ανάσα για χιλιάδες συνταξιούχους.

Υπάρχουν όμως κι άλλα στελέχη που θεωρούν ότι το τέλος Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες για εθνικές εκλογές. Εκείνοι στηρίζουν την άποψη τους σε δυο παράγοντες:

κατ’ αρχήν τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί τώρα θα έχουν λειτουργήσει τόσο στην τσέπη των πολιτών όσο και στην καθημερινότητά τους

κατά δεύτερον ο Αλέξης Τσίπρας, στις 7 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει το νέο πακέτο θετικών μέτρων για το 2020.

Μάλιστα σε αυτό είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο στην κυβέρνηση για να εξαγγείλουν το φθινόπωρο νέα θετικά μέτρα, τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα προχωρήσει στις εθνικές εκλογές. Παρόλο που στις δηλώσεις του, όπως και στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του για εκλογές τον Οκτώβριο.

Σημαντικό ρόλο, φυσικά, στην απόφασή του θα παίξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς εάν η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή, τότε δεν αποκλείεται να ξανασκεφτεί την εισήγηση των συνεργατών του για να στήσει κάλπες στις αρχές του καλοκαιριού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση