Πολιτική μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για την «Ελλάδα των πολλών»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 21:56 Πολιτική μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για την «Ελλάδα των πολλών»

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχουν συμφωνήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και αυτό το σημειώνουν με ιδιαίτερη έμφαση.

Η «Ελλάδα των πολλών» του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο «είμαστε εδώ για όλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δύο συνθήματα που όσο πλησιάζουμε προς την 26η Μαΐου, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τονίζουν ολοένα περισσότερο, θέλοντας να αναδείξουν την διαφορετικότητα τους. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχουν συμφωνήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και αυτό το σημειώνουν με ιδιαίτερη έμφαση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως τις δημοσιότητας για τις διακοπές που έκανε σε κότερο, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην «Ελλάδα των πολλών».  Με τον τρόπο επιχειρεί να ξορκίσει το συγκεκριμένο περιστατικό που τον έφερε σε δύσκολη θέση και έδωσε την λαβή στη ΝΔ να τον ταυτίσει με την ελίτ, την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους «λίγους και τους εκλεκτούς», όπως επισημαίνει στις προεκλογικές του ομιλίες.  

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου προσπαθεί να περάσει κυρίως στο κομματικό ακροατήριο πως η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Βρίσκεται δίπλα στον λαό και στις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, κάτι που όπως επισημαίνουν στο Μαξίμου αποδείχθηκε στα θετικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη στρατηγική θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή, ημέρα που πέφτει η προεκλογική αυλαία.  «Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών...Το ξέρουμε καλά ότι η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κοζάνη. 

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι με τους πολλούς, αλλά με όλους»

Στην Πειραιώς ακολουθούν ένα διαφορετικό επικοινωνιακό δρόμο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως στόχος του είναι την επομένη των εκλογών να «να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες». Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δείξει πως είναι δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες χωρίς αποκλεισμούς, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες που δέχεται διαρκώς από την κυβέρνηση, για σχέσεις με την ελίτ και τον ιδιωτικό τομέα.

«Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.  

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσουν τις μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες να αποφύγουν τις προσωπικές επιθέσεις και τα διχαστικά διλλήματα προβάλλοντας το πρόγραμμα του κόμματος για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Παράλληλα θα συνεχιστούν τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς στους ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια αλλά και σε εκείνους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. «Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την πολιτική αλλαγή» είπε στην προεκλογική του ομιλία στην Λάρισα. 

Ένα ακόμη ζήτημα που θα επιχειρήσει να ανεβάσει τα επόμενα 24ωρα η ΝΔ θα είναι το Μακεδονικό και η αντίθεση της κεντροδεξιάς παράταξης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επέλεξε να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, στην Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο εθνικό ζήτημα. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση