Συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια στον Κουφοντίνα - μπαράζ επιθέσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 10:10 Συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια στον Κουφοντίνα - μπαράζ επιθέσεων

Εισαγγελέας που θα προτείνει για την τύχη της αναίρεσης προς τους αρεοπαγίτες του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συνεδριάζει σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, εισαγγελέας που θα προτείνει για την τύχη της αναίρεσης προς τους αρεοπαγίτες του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου με άλλη σύνθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που δεν γίνει δεκτή η αναίρεση δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός του φάκελος, όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργίας πείνας και στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Συνθήματα σε εκλογικό κέντρο υπέρ του Κουφοντίνα

Συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Τζιτζικώστα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Στο ίδιο εκλογικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, πέταξαν τρικάκια, ζητώντας να χορηγηθεί άδεια στον απεργό πείνας από τις φυλακές Βόλου όπου κρατείται.

Στο μεταξύ, με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικές συλλογικότητες γνωστοποίησαν ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν «παρέμβαση», όπως αναφέρεται, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται το Προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Την ανάρτηση υπογράφουν οι συλλογικότητες «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» και συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο φαίνεται να βγάζουν ένα πανό και να πετούν τρικάκια.

Με άλλη ανάρτηση στην ίδια ιστοσελίδα, το κείμενο της οποίας υπογράφεται από αυτοαποκαλούμενους «αναρχικούς/ες», γίνεται αναφορά σε «επίθεση στα γραφεία του ΛΑΟΣ» που βρίσκονται επί της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη (15/5) «με μπογιές στην πρόσοψη» και «προκαλώντας φθορές στην είσοδο» των συγκεκριμένων γραφείων, «ως ένδειξη αλληλεγγύης» στο πολύ-ισοβίτη της «17 Νοέμβρη».

Μπαράζ επιθέσεων

Έξι επιθέσεις, ενέργειες, ή παρεμβάσεις, το 24ωρο, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στο αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 18 ημέρες.

Από τις 2 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της απεργίας του καταδικασμένου σε 11 ισόβια, μέλους της 17Ν, έχουν καταγραφεί 68 ενέργειες στην Αττική, και 30 στην επαρχία. Για τις μισές από αυτές υπήρξε και ανάληψης ευθύνης. Ξεκίνησαν με αναρτήσεις πανό, φεϊγβολάν και κινητοποίηση στο διαδίκτυο, και ακολούθησε η γρήγορη κλιμάκωση, με καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς, αστυνομικά τμήματα, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, στην πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, όπου μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εμπρησμός αυτοκινήτου της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου, μπογιές από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Δέκα οκτώ ημέρες απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, 18 ημέρες ενεργειών συμπαράστασης στο αίτημά του, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μετά την άσκηση αναίρεσης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η έβδομη άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της ίδιας μέρας εξελίχθηκαν 9 καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, εκ των οποίων οι τέσσερις συντονισμένες στη 01:40!

Στη 01:38 άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Γούναρη 137 στην Γλυφάδα και στη 01:40, φθορές υπέστη ένα ΑΤΜ στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιθάκης στη Γλυφάδα, ένα ακόμη στην οδό Αθηνόδωρου στα Πετράλωνα, στην οδό Νικηταρά στη Νέα Ιωνία και στην οδό Θουκυδίδου στον Άλιμο, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στις 03:00 καταστράφηκε ένα ΑΤΜ στου Ζωγράφου, στις 03:30 άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δημαρχείο Περιστερίου και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε ιδιωτικό κολέγιο στην Καλλιθέα.

Στις 15:00 χθες το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε τέσσερα σημεία της Αθήνας. Έξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων, όπου έκλεισε για αρκετή ώρα, με τους νεαρούς να πετούν φεϊγβολάν που έγραφαν: «Όταν οι αντάρτες μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα».  Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν στην Ιερά Οδό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στην οδό Κοκκινοπούλου, και στο Πάντειο.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καταγραφόταν και «μπαράζ» ανάληψης ευθυνών για κάποιες από τις ενέργειες, όπως στο Δημαρχείο Περιστερίου, στην καταδρομική επίθεση καταστροφών καταστημάτων στην Πάτρα και στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής από την ομάδα «Χαοτική Συγχορδία»…

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση