16χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία στην Κρήτη: «Απλά άναψε το λαμπατέρ», λέει ο πατέρας του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 12:02 16χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία στην Κρήτη: «Απλά άναψε το λαμπατέρ», λέει ο πατέρας του

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Κρήτη από τον θάνατος ενός 16χρονου παιδιού από ηλεκτροπληξία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (19/05) στην περιοχή της Θερίσου στο Ηράκλειο και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο άτυχος νεαρός προσπαθούσε να αλλάξει μια λάμπα στο γραφείο του. Ωστόσο, ο πατέρας του 16χρονου έλυσε την σιωπή του αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ετσι έπαθε ηλεκτροπληξία

Στην προσπάθειά του να «αποκαταστήσει την αλήθεια» όπως ανέφερε, ο πατέρας του 16χρονου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του γιου του, που έφυγε άδικα τόσο νωρίς από ηλεκτροπληξία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο neakriti.gr, είπε: «Ο γιος μου δεν προσπάθησε να αλλάξει κάποια λάμπα. Το μόνο που έκανε ήταν να ανάψει το λαμπατέρ που βρισκόταν στο γραφείο του. Όπως θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας».

Εκτός αυτού, τόνισε ότι ο πρώτος όροφος του σπιτιού -όπου και έλαβε χώρα η τραγωδία- είναι ανακαινισμένος και όπως είναι φυσικό, διαθέτει καινούριο πίνακα ρεύματος, αλλά και ρελέ (αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη). Το βασικό ερώτημα όλων των οικείων προσώπων του 16χρονου είναι ένα: Γιατί δεν «έπεσε» το ρελέ ώστε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Και άλλο περιστατικό στο παρελθόν

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί. Συγκεκριμένα, το 2014 ένας 17χρονος είχε πεθάνει από ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χρυσόστομο των Καλών Λιμένων.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση