Ευρωεκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρει στις… εντυπώσεις για να κάνει τις εκλογές ντέρμπι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 09:06 Ευρωεκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρει στις… εντυπώσεις για να κάνει τις εκλογές ντέρμπι

Με το βλέμμα στραμμένο στο Σύνταγμα όπου την Παρασκευή (24.05.2019) θα γίνει η τελευταία συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης καθώς στο κυβερνών κόμμα πιστεύουν ότι η επιτυχία της θα κρίνει σε ένα μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής παίζουν τον ρόλο τους καθώς δημιουργούν μια δυναμική την οποία έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ για να συσπειρώσει τον κόσμο του ακόμα και την τελευταία ώρα.

Ερμηνεύοντας μάλιστα την προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ για να μην παρουσιαστεί τηλεοπτικά η συγκέντρωση  του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ενώ την ίδια επιλογή –να μην κάνουν δηλαδή διακαναλική συνέντευξη αλλά να παρουσιάσουν τις συγκεντρώσεις τους – έχουν κάνει και το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ, τα στελέχη της κυβέρνησης λένε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

«Στη ΝΔ ξέρουν πολύ καλά ότι ώρα με την ώρα η διάφορα ανάμεσα στα δυο κόμματα μειώνεται» έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς μάλιστα θεωρούμε ότι μετά την συγκέντρωση της Παρασκευής θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Τόσο που θα κάνει την μάχη των ευρωεκλογών ντέρμπι».

Μάλιστα στην κυβέρνηση θεωρούν ως μεγάλη απρέπεια το γεγονός ότι η ΝΔ κανόνισε την Παρασκευή το βράδυ να κάνει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενώ παραδοσιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώνει την προεκλογική του δραστηριότητα την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Αλ. Τσίπρας  μιλώντας πάντως χθες το βράδυ στην συμπρωτεύουσα επιτέθηκε στη ΝΔ και την κατηγόρησε ότι το σχέδιο της είναι «πόλεμος στους πολλούς και κέρδη στους λίγους και εκλεχτούς«. «Το ΔΝΤ ξανάρχεται και μάλιστα μιλάει ελληνικά με βαυαρική προφορά, όπως μιλά ο Βαυαρός κ. Βέμπερ, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ για την προεδρία της Κομισιόν» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε ακόμα ποιο είναι το σχέδιο των πολιτικών του αντιπάλων, σχολιάζοντας ότι «προσπάθησαν να το κρύψουν πίσω από στολές μακεδονομάχων και φουστανέλες, πίσω από εμφυλιοπολεμικές κραυγές και γενικόλογες υποσχέσεις«.

Επεσήμανε ωστόσο ότι  τις τελευταίες μέρες τους ξεφεύγουν κάθε τόσο οι σκληρές τους αλήθειες «με πρώτο μαρτυριάρη τον αρχηγό τους«. «Όταν δεν μαρτυρά ότι την επόμενη Κυριακή θα χάνει 1-0, μαρτυρά το βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα του«, είπε, μιλώντας για «εργασιακή βαρβαρότητα, κατάργηση του οχτάωρου, εφταήμερο δουλειάς, κατάργηση της 13η σύνταξης και όλων των θετικών μέτρων. Κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών επιδομάτων».

Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε ακόμα τις ρατσιστικές αντιδράσεις και σχόλια, όπως είπε, αναφορικά με τη συμμετοχή τσιγγάνων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας«.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση