Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 00:02 Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας!

Πρόωρες εκλογές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αποδεκτές τις εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του και ανακοίνωσε από το Ζάππειο Μέγαρο τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών.

Όπως γνωστοποίησε μετά το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

"Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντα με όπλο τη στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού το σχέδιο για την επομενη ημέρα στην πατρίδα μας. Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια. Θα την πούμε και τώρα. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο δρόμος με τους πολλούς και για τους πολλούς. Και από την άλλη ο δρόμος της επιστοφής στο σκοτάδι της λιτότητας και του ΔΝΤ. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα. Να μην μπορούν όσοι καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω. Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι άξιο των προσδοκιών μας. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα, μένω πιστός στις αρχές μου και στις αρχές μας, της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιο μας για στήριξη των πολλών. Ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντα στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια. Θα είμαστε εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όπως έχουμε μάθει, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Ώστε να πάρει ο ελληνικός λαός την οριστική απόφαση.  

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση