Τι λέει o καταζητούμενος για το φόνο Ζαφειρόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 11:11 Τι λέει o καταζητούμενος για το φόνο Ζαφειρόπουλου

Ο 32χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου Αλεξάντερ-Ενο Μάτα υποστηρίζει πως δεν είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον ποινικολόγο στην Ελλάδα.

«Με έχουν μπερδέψει. Νομίζουν ότι είμαι αυτός που έχει σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλο στην Ελλάδα. Δεν είμαι εγώ» απάντησε ο «φτερωτός Μαραντόνα», στις ερωτήσεις των Αλβανών αξιωματικών και στελεχών της Ιντερπόλ, για το ποιοι ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Ο κακοποιός μαρτύρησε το παρελθόν του, μετά την ενέδρα θανάτου που είχαν στήσει τα μέλη αντίπαλης συμμορίας κοντά στο χωριό Πόρο της Αλβανίας, όταν έγινε ο ίδιος στόχος μαζί με έναν 22χρονο, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά πολεμικών καλάσνικοφ και πιστολιών.

Τα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας και της Ιντερπόλ, μετά τη συγκεκριμένη φράση του Μάτα, διαπίστωσαν το ποινικό παρελθόν του και ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές.

Ο μοναδικός καταζητούμενος εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παραλίγο να πέσει και ο ίδιος θύμα αντίστοιχου θανατηφόρου συμβολαίου.

Τώρα, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας, με τις αλβανικές αρχές να εκτιμούν πως η προσπάθεια εξόντωσής του σχετίζεται με φορτίο ναρκωτικών που είχε παραλάβει και διακινήσει αλλά δεν το πλήρωσε στους «παραγωγούς».

Πάντως, δεν αποκλείουν, αν και συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, αυτή η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του να σχετίζεται με την δράση του στην χώρα μας και την αλληλοεξόντωση μελών της «Μαφίας των Φυλακών», στην οποία είχε συμμετοχή.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματικούς, που είχαν επικοινωνία με Αλβανούς συναδέλφους τους, ο Μάτα επέβαινε μαζί με τον 22χρονο Sotiraq Mehilli σε μηχανή, όταν κοντά στο χωριό Πόρο, δέχτηκαν πυρά από μια ομάδα ενόπλων. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο 22χρονος να καταλήξει και ο Μάτα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται. Στις έρευνες που ακολούθησαν από την Αλβανική αστυνομία, βρέθηκε στο χωριό Μπισάν ένα καμένο αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές το οποίο πιθανότατα είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το οποίο εξετάζεται από τις αρχές για στοιχεία, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15 προσαγωγές υπόπτων.

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Ένο Μάτα, μαζί με άγνωστο συνεργό του ήταν οι δράστες ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Λ. Μεσογείων στους Αμπελόκηπους.

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος έπιασε τον καταζητούμενο δολοφόνο, την στιγμή που έμπαινε σε αυτό παριστάνοντας τον πελάτη για να ακολουθήσει ο κουκουλοφόρος συνεργός του με το αυτόματο όπλο ΟΥΖΙ.

Ο Μάτα ήταν αυτός που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου όταν νόμισε ότι πήγε να αντιδράσει. Τον Ιούνιο του 2018 σε αντίστοιχη ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, ο 32χρονος είχε αφήσει σημείωμα προς τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι ήταν και αυτός θύμα μαζί με τον ποινικολόγο, παραδεχόμενος ότι κάνει ληστείες αλλά δεν είναι εκτελεστής. «Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δολοφόνος υπογράφοντας ως… «Φτερωτός Μαραντόνα, θυμίζοντας ότι ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης.

Μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, που διέπραξε μαζί με τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος στις 14 Ιανουαρίου 2019 σκότωσε μέσα στις φυλακές τον συγκατηγορούμενό του Αλμπέρ Μπάκο, ο Μάτα έχει διαπιστωμένα ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου και μία τράπεζα στη Μεσσήνη, αρπάζοντας  το ποσό των 2.700 ευρώ. Διέφυγε με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Ρέθυμνο Κρήτης και βρέθηκε καμένο έξω από χωριό στην Αρκαδία. 

Ο Ένο Μάτα είναι ύποπτος και για την επικίνδυνη απόπειρα ληστείας τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι δύο ληστές φαίνεται να είχαν αντικλείδια για την είσοδο πολυκατοικίας που οδηγούσε στην πίσω πόρτα της τράπεζας, όπως και αντικλείδι για αυτή. Είχαν δέσει τρεις υπαλλήλους της τράπεζας με πλαστικά δεματικά και περίμεναν τον διευθυντή του υποκαταστήματος για να ανοίξουν χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ. Ωστόσο είχε ενεργοποιηθεί ο σιωπηλός συναγερμός, με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έφθασαν εκεί, με τους δράστες να μην διστάζουν να προτάξουν πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλι, διαφεύγοντας προς τον σταθμό Λαρίσης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση