Στα μαχαίρια Μαξίμου - ΝΔ για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:04 Στα μαχαίρια Μαξίμου - ΝΔ για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης», ρωτά το Μαξίμου.

«Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Η χώρα έχει σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ και προσθέτει:

«Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και του νόμου; Ποιόν αλήθεια φοβούνται;».

ΝΔ: Δε νοείται απόφαση για ηγεσία της Δικαιοσύνης

«Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης», καταλήγει.

ΚΙΝΑΛ: Διασύρουν τη δικαιοσύνη

«Είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να προχωρήσει η κυβέρνηση στον ορισμό του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, διασύροντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα και πληροφορίες, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έχει πρόθεση να προχωρήσει στη τοποθέτηση νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου, «η κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης και οι καθεστωτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστούν όπως φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνει στην εξουσία». Επισημαίνει ότι «θα βρουν εμάς όπως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να το κάνουν».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση