Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην εκδήλωση της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:30 Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην εκδήλωση της ΝΔ

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας να του χορηγηθεί άμεσα άδεια.

Η ομάδα «Αναρχικοί/ες» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 15 Μαΐου.

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας να του χορηγηθεί άμεσα άδεια.

«Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαίου επιτεθήκαμε στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφακιστικής στην λεωφόρο Συγγρού. Αφού επιτεθήκαμε στην ομάδα ασφαλείας του  κόμματος και του κτηρίου με δυναμίτες τρέποντας τους σε φυγή, καταφέραμε ζημιές σε αυτοκίνητα βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άδεια που δικαιούται.  Η εκδικητικότητα του κράτους και της ευρύτερης εξουσίας που αντιπροσωπεύεται κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, ΝΔ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική του πόσο φοβούνται τόσο τον Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Αν δεν δοθεί άμεσα η άδεια οι συνέπειες θα είναι τεράστιες»

Αναρχικοί / ες

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα περίπου 15 έως 20 ατόμων είχαν πραγματοποιήσει έφοδο σε κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη.

πηγή: thetoc.gr