Εκλογές 2019: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Καραμανλής πίσω από… κλειστές πόρτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 09:51 Εκλογές 2019: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Καραμανλής πίσω από… κλειστές πόρτες

Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό. Μητσοτάκης – Καραμανλής συζήτησαν και τα εσωκομματικά ενόψει των εκλογών σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr. Πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού το ραντεβού. Επιμένει η Νέα Δημοκρατία να μιλά για «πραξικόπημα» στη Δικαιοσύνη, είπε «όχι» ο Μητσοτάκης στην επιστολή Καλογήρου για… συναίνεση.

Το «όχι» της ΝΔ στην πρόταση της κυβέρνησης για συναινετική επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου καταδεικνύει για μία ακόμη φορά την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στους δύο μονομάχους κι ενώ η προεκλογική περίοδος τυπικά έχει ξεκινήσει. Το γεγονός, άλλωστε, ότι στην επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης απάντησε όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος καθιστά εύκολα κατανοητό το πώς αντιμετώπισαν εξ αρχής στην οδό Πειραιώς την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Η ΝΔ επιμένει και μιλά για «πραξικόπημα» εκ μέρους της κυβέρνησης εφόσον πράγματι προχωρήσει – όπως όλα δείχνουν – σε ορισμό της νέας ηγεσίας του ανώτατου αναιρετικού δικαστηρίου, πράξη την οποία χαρακτηρίζει ως προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική και η οποία ενδέχεται να θέσει, όπως υποστηρίζει, ζητήματα ακυρότητας των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσής του.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα και σήμερα συγκεκριμένα θα βρεθεί στην Πελοπόννησο. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να επιλέξουν το κόμμα του, προκειμένου να έλθει ένα βήμα πιο κοντά η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Επίσης, σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στόχος είναι να κερδηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, με τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίζει ενεργά με τη σημερινή περιοδεία του την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Πελοπόννησο.

Χθες, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Βουλή δίχως κάμερες με τον Κώστα Καραμανλή, ύστερα από πρόταση του δεύτερου. Επισήμως λέχθηκε πως η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και την προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η συζήτηση έφτασε και στα εσωκομματικά κι έτσι η συνάντηση των δύο στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όσους χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού πως ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στη ΝΔ και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον κ. Μητσοτάκη. Επιπλέον, στη συζήτηση λέγεται ότι εθίγησαν οι δυνατότητες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον ορισμό της νέας ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε χθες τις επισκέψεις του σε γειτονιές της Αθήνας και συγκεκριμένα πήγε στο Αιγάλεω. Έστειλε για μία ακόμη φορά ενωτικό μήνυμα, αποστρεφόμενος – όπως είπε – τις κραυγές, τις φωνές και τους διχασμούς. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και σ’ αυτό θα επιμείνω μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δείχνει επίσης να επιμένει στον θετικό λόγο εκ μέρους της ΝΔ και να διαχωρίζει το ύφος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό της ΝΔ.

Τέλος, χαρακτήρισε ως «προσωπικό στοίχημα» την πρωτιά της ΝΔ στο δυτικό τομέα της Αθήνας, αφού ο ίδιος έχει αποφασίσει να ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στην εν λόγω περιοχή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση