ΚΙΝΑΛ: Μια… ωραία ατμόσφαιρα μετά την αποχώρηση Βενιζέλου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 10:23 ΚΙΝΑΛ: Μια… ωραία ατμόσφαιρα μετά την αποχώρηση Βενιζέλου

Σε περιδίνηση το ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Βενιζέλου. «Κεραυνοβολημένος και θυμωμένος» ο Σημίτης σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του. «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί» λέει ο Ανδρουλάκης. Προσωπική επίθεση στη Γεννηματά από τον Επιτροπάκη, απέσυρε την υποψηφιότητά του! Όλο το παρασκήνιο που έφερε την ρήξη λίγες ώρες πριν τον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί παρελθόν για το ΚΙΝΑΛ, η αποχώρηση του ωστόσο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση Γεννηματά να του προτείνει την τελευταία θέση στο Επικρατείας, που ουσιαστικά οδήγησε στην οριστική ρήξη.

Ανδρουλάκης: Θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί

«Ήταν μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές. Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενότητα όμως σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της. Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τη γνήσια αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΑΠΕ για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε σοκ ο Σημίτης από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του Κώστα Σημίτη ο πρώην πρωθυπουργός δεν περίμενε την κίνηση Γεννηματά που έθεσε ουσιαστικά εκτός Κινήματος τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ειδικά εν μέσω εκλογών και μάλιστα δήλωνε σε συνεργάτες του «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος» από τις ραγδαίες εξελίξεις.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Επιτροπάκης

Μετά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα ο Μάνος Επιτροπάκης που βρίσκεται στο περιβάλλον του πρώην προέδρου ανακοίνωσε μέσω social media ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝΑΛ. Ο Μάνος Επιτροπάκης επιτέθηκε και προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας την απόφασή της αισχρή και την ίδια «πράσινη Δούρου»!

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ανάρτησε στα social media.

Η πρόταση, η ρήξη και το παρασκήνιο

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά έθεσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και πρότεινε την «τελευταία τιμητική θέση» στον Βαγγέλη Βενιζέλο, που αρνήθηκε και αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ εξαπολύοντας μύδρους για την Πρόεδρο του κόμματος.

Ακολούθησαν πόλεμος δηλώσεων και διαρροές για το άγριο παρασκήνιο που έφερε τη ρήξη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση