Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για αποτελέσματα και αποχή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 21:03 Οι πρώτες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για αποτελέσματα και αποχή

Πως διαβάζουν τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων τα αποτελέσματα του β' γύρου αλλά και την αποχή

Οι πρώτες αντιδράσεις των δύο μεγάλων κομμάτων έγιναν λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που έδειξαν ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά στις περιφέρειες. Στο σχόλιο τους, τα δύο κόμματα δεν παρέλειψαν να δώσουν και τη δική τους ερμηνεία για τη χαμηλή συμμετοχή στον β' γύρο. 

ΣΥΡΙΖΑ:Η μεγάλη μάχη ειναι στις εθνικές εκλογές

"Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης" είναι το πρώτο σχόλιο κομματικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα ό,ποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

Σημειώνουν ακόμη ότι στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν έναν σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

Τέλος, οι ίδιες κομματικές πηγές, ξεκαθαρίζουν ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

Νέα Δημοκρατία: Σοβαρή "προίκα" για τις εθνικές εκλογές

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο στο πρώτο σχόλιό της για μια "ξεκάθαρη πολιτική υπεροχή" του κόμματος της, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια σοβαρή προίκα για την αναμέτρησή της στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα, στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι το κοντέρ μηδενίζει για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία την επομένη του β' γύρου θα επιδοθεί πάλι σε μία μάχη ψήφο προς ψήφο. 

Όσον αφορά την αποχή, πηγές της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν την αποχή στο πολύ ισχυρό μήνυμα που δόθηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

πηγή: thetoc.gr