Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.: Ο απίθανος τρόπος που ταυτοποιήθηκε ο ληστής της ντουλάπας -Το κρατούσαν κρυφό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 15:34 Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.: Ο απίθανος τρόπος που ταυτοποιήθηκε ο ληστής της ντουλάπας -Το κρατούσαν κρυφό

Το φιάσκο του «ληστή της ντουλάπας» πίσω από την επιτυχία σύλληψης του 39χρονου δολοφόνου… κάλυπτε για έναν χρόνο η Ελληνική Αστυνομία!

Όπως αποκάλυψε το «Βήμα», δυο χρόνια μετά την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου, στις 3 Απριλίου 2017, που είχε χαρακτηριστεί και «φιάσκο» για την αστυνομία αφού δεν πήραν χαμπάρι τον ληστή στην ντουλάπα, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε την ταυτότητά του από τα... περιττώματά του, αλλά δεν το δημοσιοποίησε ποτέ.

Τι είχε συμβεί το 2017

Ο 39χρονος Ν.Ε. είχε εγκλωβιστεί μαζί με τρεις συνεργούς του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Θησέως στο Π. Φάληρο κατά τη διάρκεια ληστείας των ενοίκων. Ο 41χρονος Μολδαβός συνεργός του, που είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία το 2007 στην Καλλίπολη, σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς. Είχαν συλληφθεί ένας 40χρονος Ρώσος και ένας 35χρονος Αρμένιος. Ο 39χρονος Έλληνας φαίνεται να ήταν κρυμμένος για… 14 ώρες σε ντουλάπα του σπιτιού, από το οποίο πέρασαν τουλάχιστον 50 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών στο πλαίσιο της έρευνας, χωρίς να τον εντοπίσουν.

Όταν όμως βγήκε, απείλησε με όπλο τους ενοίκους και κατάφερε να διαφύγει, αφήνοντας όμως πίσω του τα... περιττώματά του. Τότε, το περιστατικό είχε χαρακτηριστεί ως «φιάσκο» της ελληνικής αστυνομίας.
Νέα επίθεση του «ληστή της ντουλάπας»

Τον Μάρτιο του 2018, και αφού ο 39χρονος είχε ακρωτηριαστεί σε κάτω άκρο από τροχαίο συνελήφθη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 54χρονου αρτοποιού-εισοδηματία στον Νέο Κόσμο. Τον βασάνιζαν προκειμένου να τους υποδείξει την κρύπτη που είχε μετρητά και χρυσές λίρες, σύμφωνα με τις διαδόσεις της οικονομικής του επιφάνειας.

Οι δράστες, τελικά, έφυγαν άπραγοι, έχοντας όμως σκοτώσει πρώτα το θύμα τους, με την αστυνομία να βρίσκει στο δάπεδο της κουζίνας μια κρύπτη με 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες.

Όμως στις 5 Απριλίου 2018, το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας, έστειλε στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής τα αποτελέσματα της εξέτασης γενετικού υλικού του 39χρονου δράστη. Και τότε, όπως αποδείχθηκε το DNA του ταυτοποιήθηκε με τα περιττώματα του «ληστή της ντουλάπας. Ωστόσο, η είδηση της ταυτοποίησης δεν ανακοινώθηκε ποτέ καθώς κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έκριναν πως κάτι τέτοιο θα έφερνε και πάλι στη δημοσιότητα μνήμες από το τραγελαφικό αστυνομικό φιάσκο…

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση