«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 09:21 «Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα σηματοδοτήσει κι επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στη ΝΔ, ωστόσο, μοιάζουν σαν… έτοιμοι από καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει ήδη από το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα των προεκλογικών του περιοδειών από τα Δωδεκάνησα.

Από το Καστελόριζο και την Κάλυμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε για μία ακόμη φορά μήνυμα ενότητας και απομόνωσης των άκρων προς όλους τους Έλληνες, δίνοντας τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί προεκλογικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα: «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας κι αυτά τα δικαιώματα θα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τις επισκέψεις και περιοδείες του εν όψει των εκλογών από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα το ΝΑ Αιγαίο, καθώς στην οδό Πειραιώς υπάρχει ανησυχία για τα εθνικά θέματα.

Εκτός των ελληνοτουρκικών, δηλαδή, η ΝΔ επαναφέρει στο προσκήνιο και τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων. «Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν ‘μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα’, ο όρος ‘Βόρεια’ απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ για το ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα ψηφοδέλτια, πρέπει να σημειωθεί ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη κλείσει κι οι τελικές ανακοινώσεις ίσως θα γίνουν και εντός της εβδομάδας. Κατά την προσφιλή τακτική της οδού Πειραιώς, άλλωστε, τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ήδη ανακοινώνονται σε… δόσεις και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα τους, ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Αττικής.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση