Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός σχολείου ο δάσκαλος που κλείδωσε 9χρονο μαθητή στην τάξη και έφυγε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:28 Εκτός σχολείου ο δάσκαλος που κλείδωσε 9χρονο μαθητή στην τάξη και έφυγε

Με απόφαση Γαβρόγλου απομακρύνεται ο εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Η ιστορία από τη Ρόδο που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία γονέων ότι δάσκαλος κλείδωσε στην τάξη 9χρονο μαθητή και έφυγε προκάλεσε αντιδράσεις. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Ρόδου.

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, «απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων. Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη «Ροδιακή» οι γονείς, οι οποίοι έχουν ακόμα ένα παιδί στην ίδια ηλικία και φοιτά στο ίδιο σχολείο αλλά σε διαφορετικό τμήμα, όλα ξεκίνησαν με το χτύπημα του κουδουνιού.

Ήταν η ώρα που θα σχόλαγαν τα παιδιά και τότε ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα»!

Και έτσι έκανε. Ο 9χρονος μαθητής ο οποίος δεν είχε προλάβει να κλείσει την τσάντα του, δεν πρόλαβε φυσικά και να βγει έξω από την αίθουσα. Ο δάσκαλος – σύμφωνα με την καταγγελία- κλείδωσε κανονικά την πόρτα της αίθουσας και παρέδωσε τα κλειδιά στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ το παιδί βρισκόταν μέσα σε αυτήν! Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν, ενώ αποπειράθηκε να βγει και από το παράθυρο της τάξης του, όμως αυτή βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και το παιδί – ευτυχώς- φοβήθηκε να κάνει την όποια κίνηση να εξέλθει από εκεί!

Τελικά, η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε κάποια στιγμή το 9χρονο παιδί που φώναζε και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να του ανοίξουν και να το βγάλουν έξω. Σε κατάσταση σοκ το μικρό αγόρι περιέγραψε τι είχε συμβεί στους γονείς του, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ κατέθεσαν και μήνυση – δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη- κατά του δασκάλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος να συλληφθεί χθες το πρωί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.

πηγή: news.gr