Στην εισαγγελέα Σακκάς και Δημητράκης για την απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ – Συγκέντρωση αναρχικών [pics]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 09:38 Στην εισαγγελέα Σακκάς και Δημητράκης για την απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ – Συγκέντρωση αναρχικών [pics]

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης. Ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τρομοκρατίας...

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες (Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης), 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούσαν διακριτικά στην Αθήνα τις κινήσεις των δυο υπόπτων, καθώς και οι δυο κατά το παρελθόν είχαν συλληφθεί και απασχολήσει για την συμμετοχή τους σε οργανώσεις και ομάδες, που με τον έναν η τον άλλο τρόπο, είχαν σχέση με το λεγόμενο “Αντάρτικο Πόλης”.

Τα “βήματα” των δυο παρακολουθούμενων οδήγησαν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, όπου και είδαν τους δυο παλιούς γνώριμους της Υπηρεσίας να… γυροφέρνουν το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με… ιατρικές μάσκες και ρόμπες στο ΑΧΕΠΑ για την ληστεία!

Το πρωί της Τετάρτης, 12.06.2019, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την παρακολούθηση πως οι δυο άνδρες, μαζί με την 39χρονη, έφτασαν στο ΑΧΕΠΑ φορώντας μάλιστα ιατρικές ρόμπες και χειρουργικές μάσκες, όταν μπήκαν στο Νοσοκομείο. Η δε 39χρονη παρέμεινε στο αυτοκίνητο και μάλιστα στην θέση του οδηγού, με την μηχανή του οχήματος σε λειτουργία.

Βέβαια, άμεσα αντελήφθησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πως επίκειται ληστεία, καθώς φαίνεται πως οι δυο ύποπτοι γνώριζαν πως εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί χρηματαποστολή τροφοδοσίας του ΑΤΜ, που βρίσκεται στο εσωτερικό του Νοσοκομείου.

Πράγματι, Σακκάς και Δημητράκης απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής και άρπαξαν από τα χέρια τους μια κασετίνα που περιείχε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαφεύγοντας από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και την στιγμή που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο που τους ανέμενε η συνεργός τους, επενέβησαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, που είχαν φτάσει δευτερόλεπτα πριν στο σημείο και μαζί με τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ακινητοποίησαν τους δυο παλιούς της γνώριμους και την 39χρονη γυναίκα και τους συνέλαβαν.

Η αμέσως επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν να πραγματοποιούσαν κλιμάκια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα και όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: “…Αυτές οι συλλήψεις είναι δυνατόν να επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις στην εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων που συνεχίζουν την δράση τους και τελευταία έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις ενέργειές τους”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση