Δολοφονία Σταματιάδη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ένας εκ των δραστών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 17:34 Δολοφονία Σταματιάδη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ένας εκ των δραστών

Εκδόθηκε από το Βέλγιο στην Ελλάδα ένας εκ των τεσσάρων δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Εκδόθηκε από το Βέλγιο στην Ελλάδα ένας εκ των φερόμενων τεσσάρων δραστών της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Πρόκειται για τον 30χρονο Αλβανό ο οποίος είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από επιχείρηση σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και λίγο πριν διαφύγει στη Μεγάλη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, δύο ληστές με κουκούλα είχαν πυροβολήσει τον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά τον Απρίλιο του 2018. Ο 52χρονος μετά από νοσηλεία στο «Γεννηματάς» και δύο χειρουργικές επεμβάσεις άφησε την τελευταία του πνολή λίγες ημέρες αργότερα.

Πως έφτασαν στους δράστες της άγριας δολοφονίας

Το αίμα ενός αγριογούρουνου αποκάλυψε τους δράστες της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό και η αστυνομική επιχείρηση της σύλληψης είχε πάρει το όνομα ενός υβριδικού αγριόχοιρου με την επιστημονική ονομασία «Sus scrofa»

Οι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη πριν μπουν στο σπίτι του, είχαν μπει και σε σπίτι ενός ακόμη επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο πολιτεία. Είχαν ακινητοποιήσει τον ίδιο και την οικογένεια του, τους είχαν φιμώσει, χτυπήσει και είχαν αποσπάσει εκτός από κοσμήματα και τιμαλφή και το αυτοκίνητο του, ένα τζιπ μάρκας Ford Maverick.

Με αυτό το όχημα και κινούμενοι προς την Τρίπολη τους πετάχτηκε στο δρόμο ένα αγριογούρουνο. Ο συνοδηγός βγήκε από το παράθυρο και με ένα 9αρι πιστόλι το πυροβόλησε και το σκότωσε, ενώ στη συνέχεια το φόρτωσαν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

¨Όμως, οι δύο κάλυκες του πιστολιού είχαν κολλήσει στους υαλοκαθαριστήρες του τζιπ.Το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία Σταματιάδη όπως απεδείχθη.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους Θρακομακεδόνες μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή των Αφιδνών.

Λίγες ημέρες αργότερα οι κάλυκες που βρέθηκαν σε αυτό, ταυτοποιήθηκαν με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σταματιάδη.

Επίσης, στο πίσω κάθισμα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος και από την ανάλυσή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε «Sus scrofa»

Εν συνεχεία, με έκπληξη οι αστυνομικοί διαπιστώνουν από την αναζήτηση στα προφίλ εκατοντάδων υπόπτων (τουλάχιστον 100) στο Facebook, ότι τέσσερις από αυτούς είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με το θήραμα τους το επίμαχο χρονικό διάστημα και τον τρόπο με τον οποίο το είχαν σκοτώσει.

Με ον τρόπο αυτό οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση