Εκλογές 2019: «Κλείδωσε» η Γιαννάκου στο Επικρατείας της ΝΔ – Τα φαβορί για τις εκλόγιμες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 09:34 Εκλογές 2019: «Κλείδωσε» η Γιαννάκου στο Επικρατείας της ΝΔ – Τα φαβορί για τις εκλόγιμες

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα παρουσιάσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο φέρει το συμβολικό τίτλο «Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα». Ο τίτλος δηλαδή περιγράφει τους βασικούς στόχους της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη: ισχυρή ανάπτυξη στην οικονομία μέσα από τις προτάσεις της ΝΔ για τη μείωση φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Αλλά και «αυτοδύναμη Ελλάδα», δηλαδή μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει μέσα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα ενώσει τους Έλληνες, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος είναι ήδη γνωστές κι αυτό που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον στην παρουσίαση που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στον «Ελληνικό Κόσμο» είναι η εξειδίκευση όλων των προτάσεων της ΝΔ. Στο φορολογικό π.χ., οι θέσεις της ΝΔ συνοψίζονται στις μειώσεις φόρων κι ένα νέο φορολογικό σύστημα ως πρώτη προτεραιότητα κι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Άλλη μία σημαντική θεσμική παρέμβαση – η οποία επίσης θα περιέχεται σε ένα από τα πρώτα προς ψήφιση νομοσχέδια – είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής για τις εθνικές εκλογές και η διευθέτηση των ζητημάτων που ανέκυψαν με την απλή αναλογική στους δήμους και τις περιφέρειες, μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Τις θέσεις αυτές παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ χθες στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση διεξήχθη, σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, σε πολύ καλό κλίμα και ερμηνεύεται από πολλούς ως μια έμπρακτη στήριξη της Καγκελαρίου προς τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Ανακοινώνεται το Επιρκατείας

Εντός της ημέρας, εξάλλου, θ’ ανακοινωθεί οριστικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο οποίο, ως γνωστόν, επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Στη δεύτερη θέση φαίνεται πως «κλείδωσε» η Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι οι δύο στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιώργος Γεραπετρίτης. Έτσι, απομένει μία – ή, υπό προϋποθέσεις σ’ ένα δύσκολο, βέβαια, σενάριο – δύο κενές θέσεις στη λίστα. Σε μη εκλόγιμες θέσεις θα είναι σίγουρα ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (σ.σ.: στην τελευταία και τιμητική) και ο επιχειρηματίας, Βασίλης Ανδρικόπουλος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση