Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 18:23 Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του!

Από την Κύπρο έδωσε ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας! "Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του, έχει στο πλευρό του την Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο". "Αδυναμία να κάνεις άγονη γεώτρηση στην ΑΟΖ χώρας που δεν έχει αποτρεπτική ισχύ στη θάλασσα". "Να σταματήσουν οι παραβιάσεις! Θα υπάρξει σοβαρό τίμημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη στην περιοχή". "Ας λέει ότι θέλει ο Τσίπρας, εμείς γεώτρηση θα κάνουμε" είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν ήταν μόνο ηχηρή η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του στον Έλληνα πρωθυπουργό (σ.σ. «λέει κάποια πράγματα, ας λέει ότι θέλει εμείς γεώτρηση θα κάνουμε») αλλά ήταν και συμβολικός ο τόπος, η Κύπρος, απ’ όπου επέλεξε να απαντήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στην Κύπρο για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, μίλησε στα μέλη της ΕΛΔΥΚ και από εκεί έδωσε τη δική του, σκληρή, απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του. Έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεμήνυσε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τη βαριά προσωπική ήττα του στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης!

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ είπε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Λίγο πριν έρθω σήμερα εδώ στην ΕΛΔΥΚ, να αποτίσω φόρο τιμής στους πεσόντες, συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις. Είπε, απευθυνόμενος στο Έλληνα πρωθυπουργό, ότι «λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του, αλλά εγώ θα συνεχίσω το χαβά μου«. Θέλω να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας πρώτον, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα αλλά μιλάει την γλώσσα του διεθνούς δικαίου, την γλώσσα της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του αλλά έχοντας στο πλευρό του την ΕΕ, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης και την μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας αλλά και κάθε χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Και συνέχισε: «Το μήνυμα είναι σαφές και δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης ανέξοδης και αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στην θάλασσα αλλά αδυναμίας. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένδειξη αδυναμίας και καλό θα ήταν αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως προείπα, θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή που είναι επιδίωξή μας. Απευθυνόμενος στους Έλληνες οπλίτες και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεών μας στην Κύπρο να στείλω ένα μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι δυνατές, αξιόπιστες και έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο λειτουργώντας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ (στο 04:15 το απόσπασμα για την Τουρκία)

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση