Εκατομμύρια χάπια «captagon» για τζιχαντιστές σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 20:30 Εκατομμύρια χάπια «captagon» για τζιχαντιστές σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά!

Τεράστια ποσότητα από χάπια "captagon", τα επονομαζόμενα ως χάπια για τζιχαντιστές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κοντέινερ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις της PCT στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακάλυψη των χαπιών «captagon» που προορίζονται για τζιχαντιστές επιτεύχθηκε χάρις σε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, που αξιοποίησαν, προφανώς, με τον καλύτερο τρόπο πληροφορίες της αμερικανικής DEA.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές επιτηρούσαν τρία κοντέινερ και όταν το πρωί ανοίξανε το ένα από αυτά βρήκανε τουλάχιστον  1.300.000 χάπια «captagon».

Το ναρκο – εμπόρευμα έφτασε από τη Λαττάκεια της Συρίας και στα χαρτιά – τουλάχιστον – είχε προορισμό την Κίνα.

Η έρευνα του Λιμενικού και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζεται και φυσικά ο αριθμός των χαπιών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά!

«Captagon»: Τι ακριβώς είναι

Το «captagon» είναι ένα από τα ονόματα του ναρκωτικού «συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη». Αρχικά, το «captagon» ήταν νόμιμο φάρμακο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο θεραπείας για την ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα (ADHD) και τη ναρκοληψία.

Ωστόσο, κατέστη παράνομο στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980, όταν η εθιστικότητά του έγινε εμφανής.

Το «captagon» ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των αμφεταμινών. Τα συγκεκριμένα ναρκωτικά παρασκευάζονται από τον άνθρωπο και συνδέονται με φυσικούς νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη.

Όταν ένας άνθρωπος πάρει την ουσία, ο μεταβολισμός του «διαλύει» το φάρμακο σε αμφεταμίνη και θεοφυλλίνη, μια ουσία που μοιάζει με την καφεΐνη, η οποία χαλαρώνει τους μύες γύρω από τους πνεύμονες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών και επίσης έχει ισχυρή καρδιοτονωτική λειτουργία.

Η αμφεταμίνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την εγρήγορση και τις φυσικές λειτουργίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση