Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Τέτοια "γρουπούσκουλα" θα τελειώσουν μια και καλή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 21:54 Μητσοτάκης: Τέτοια "γρουπούσκουλα" θα τελειώσουν μια και καλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίθεση στο σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου και δεσμεύτηκε ότι ότι θα βάλει τέλος στα "γκρουπούσκουλα"

Για τις κοινωνικές διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ελευσίνα. 

"Τέτοια "γρουπούσκουλα θα τελειώσουν μια και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές" δήλωσε, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

“Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης.

“Η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά το ζήτημα της επταήμερης εργασίας σημείωσε: “Ο  κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας, είπε και σημείωσε "μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης".Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό είπε ο κ. Μητσοτάκης”.

Οι πρώτες μειώσεις φόρων το 2020

“Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανούριο του 2020” διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ. “Αν θέλει να του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου , αν και δεν θα λαμβάνει για πολύ καιρό αλληλογραφία εκεί”, είπε.

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Ακόμη, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018 εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πολιτική του για στήριξη των οικογενειών. Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες , το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Επίσης, μίλησε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Παράλληλα, έκανε λόγο για άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες μέσω άμεσης αύξησης στο ένα δισ. ευρώ του προϋπολογισμού. “Μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε και προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Για το πρόβλημα των αστέγων είπε θα αξιοποιηθούν διαθέσιμα ακίνητα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν χρησιμοποιούνται.

Φιλικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις

Για τις επενδύσεις δεσμεύτηκε για φιλικό πλαίσιο με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

"Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. "Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους , είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi