Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας στο Open: "Γνωστός καιροσκόπος και τυχοδιώκτης ο Βαρουφάκης"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 22:55 Κουτσούμπας στο Open: "Γνωστός καιροσκόπος και τυχοδιώκτης ο Βαρουφάκης"

Τι είπε για την επόμενη ημέρα των εκλογών, για τη χρήσιμη ψήφο στο ΚΚΕ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το MεΡΑ25

Σε ψήφο για ισχυρή αντιπολίτευση επικεντρώθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη αναφερόμενος στην εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου και την επόμενη ημέρα.

Ο κος Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα θεωρώντας χρήσιμη την ψήφο στο ΚΚΕ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών. Ολοι το λένε, ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ... Την επόμενη ημέρα των εκλογών αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια χρήσιμη αντιπολίτευση και όχι μικρά κόμματα», συνέχισε

Για την 8η Ιουλίου είπε μάλιστα ότι «έρχεται ένα Eurogroup που θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, ασφαλιστικό, φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, κατάργηση ΕΚΑΣ.... Γι' αυτό, την επόμενη μέρα αυτό που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, το οποίο θα βρίσκεται στο πλευρό του λαού, θα είναι παρών στους αγώνες του αλλά και μέσα στη Βουλή για να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του». 

«Οι εθνικές εκλογές δεν είναι ευρωεκλογές και πραγματικά είναι πιο κρίσιμες», συνέχισε τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει πάρει κάποια μηνύματα, είναι ικανά να τον κάνουν να σκεφτεί πολύ σοβαρά»

«Το μήνυμα θα πρέπει να συνεχίζεται να δίνεται, να μην δοθεί συγχωροχάρτι ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, να στραφεί στο ΚΚΕ να μπορεί να πιέζει και να διεκδικεί»

«Αν το ΚΚΕ είχε ένα 15% δεν θα περνούσαν τα μνημόνια δεν θα μπορούσαν να περάσουν τόσοι αντεργατικοί νόμοι», εξήγησε επισημαίνοντας πως ήδη με το 5% «μπορέσαμε να εμποδίσουμε μέτρα»

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση,  καθώς τα άλλα κόμματα είναι είτε μνημονιακά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Μέρα 25, είτε φασιστικά όπως η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση, που πρέπει να μείνουν εκτός Βουλής». 

Οσον αφορά τη ΝΔ κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση Μητσοτάκη ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα πάμε σε νέες εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως «ο Μητσοτάκης θέλει να πολώσει» 

Εξέφρασε την άποψη ότι η Φώφη Γεννηματα θα δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας μάλιστα πως «ο Βαρουφάκης μπορεί να κολλήσει σε κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ»

Ανεβάζοντας τους τόνους και μιλώντας για το ΜέΡΑ και για τον κο Βαρουφάκη είπε πως «ο Βαρουφάκης το 2015 μου είχε πει ότι είχε ψηφίσει ΚΚΕ, είναι γνωστός καιροσκόπος και τυχοδιώκτης ο Βαρουφάκης»

Στο ερώτημα για ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα είπε πως «το ΚΚΕ θα προσερχόταν σε συνεργασία με κάποιο κόμμα. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε διακυβέρνηση λαϊκή και όχι να διαχειρίζεται ένα σάπιο σύστημα. Με τα υπάρχοντα κόμματα δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας», κατέληξε

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τον νέο ποινικό κώδικα είπε πως είναι γεμάτος αντιφάσεις, «τον πέρασαν πριν από τις εκλογές πολύ γρήγορα, θα πρέπει να αναθεωρηθεί». Κατήγγειλε διαδικασίες φαστ τρακ χωρίς η κυβέρνηση να λάβει υπόψιν τις θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων, εισαγγελέων.... Ανέφερε μάλιστα ότι η ΧΑ θα πέσει "στα μαλακά" για τη δολοφονία του Π. Φύσσα».

πηγή: thetoc.gr