Αυτοψία στη Χαλκιδική - Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Ο αέρας σήκωνε τους ανθρώπους» (video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 13:02 Αυτοψία στη Χαλκιδική - Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Ο αέρας σήκωνε τους ανθρώπους» (video)

Νέα Καλλικράτεια, Σωζόπολη, Νέα Πλάγια, Φλογητά, Ακτή Διονυσίου, Νέα Μουδανιά, Νέα Ποτίδαια, Νέα Φώκαια. Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Νέας Προποντίδας και μέρος του Δήμου Κασσάνδρας θυμίζει βομβαρδισμένη ζώνη μετά το πέρασμα της πρωτοφανούς θεομηνίας, όπως καταγράφηκε στην αυτοψία του το ethnos.gr.

Επαγγελματίες, κάτοικοι και παραθεριστές θρηνούν για τα θύματα, μετρούν καταστροφές, ρωτούν για τους δικούς τους ανθρώπους, προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται, καθαρίζουν τους χώρους με μια σκούπα στο χέρι. Οι επικοινωνίες είναι δυσχερείς, ενώ δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Στα Νέα Πλάγια, πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από την ταβέρνα όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η 54χρονη μητέρα από τη Ρουμανία και το 8χρονο αγοράκι της. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Χάρης Λαζαρίδης, κοιτάει το μεγάλο ξύλινο στέγαστρο με τον βαρύ μεταλλικό σκελετό που έπεσε σαν χάρτινο και καταπλάκωσε τα τραπέζια και δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.

"Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε. Ήταν πολύς κόσμος και όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Η γυναίκα καταπλακώθηκε και το παιδί έτρεξε μέσα. Έπεσε κάτω και κατέρρευσε. Το πήγαμε εμείς στο Κέντρο Υγείας" λέει συντετριμμένος στο ethnos.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση