Ένταση και γκρίνιες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τα πάρω στο κρανίο»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 09:18 Ένταση και γκρίνιες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τα πάρω στο κρανίο»

Η επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος και οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα προκαλούν ήδη τους πρώτους τριγμούς και τις πρώτες γκρίνιες στο εσωτερικό.

Δεν κύλησε «αναίμακτα» η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος και οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα προκαλούν ήδη τους πρώτους τριγμούς και τις πρώτες γκρίνιες στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος (τάση 53+) έθεσε ζήτημα επί της διαδικασίας, κάνοντας λόγο για απουσία ατζέντας, ενώ άφησε αιχμές και για την διαρροή των ονομάτων για το ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα τη νέα περίοδο.

Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα, όπου υπήρχε ήδη αρκετή φασαρία, με τους βουλευτές να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν. Μεσολάβησαν σύντομες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε κάποιο σημείο φέρεται να είπε: «άντε μην τα πάρω στο κρανίο», προσθέτοντας πως και υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.

Παράλληλα, βουλευτές της επαρχίας παραπονέθηκαν τόσο για την εισφορά μεγάλου μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα, ενώ έχουν μεγαλύτερα έξοδα από τους βουλευτές της Αθήνας, ενώ γκρίνιες υπήρξαν και για την υποχρεωτική παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη στο κόμμα. 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι αυτά αποτελούν υποχρεώσεις για ένταξη στα ψηφοδέλτια, ενώ η νέα γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να πέσουν οι τόνοι.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση