Χαλκιδική: Επιχειρηματίας πέταξε τους ελεγκτές από τη σκάλα – Χαμός μετά τις παρανομίες που διαπιστώθηκαν!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:30 Χαλκιδική: Επιχειρηματίας πέταξε τους ελεγκτές από τη σκάλα – Χαμός μετά τις παρανομίες που διαπιστώθηκαν!

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Χαλκιδική μεταξύ ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης και κλιμακίου του ΕΦΚΑ, που πήγε για αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Όταν οι τρεις υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, επιχείρησαν να ελέγξουν την επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης αντέδρασε έντονα και επιτέθηκε στους υπαλλήλους, σπρώχνοντας τους. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους ρίξει από τη σκάλα της επιχείρησης, με κίνδυνο να τους τραυματίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Οι τρεις ελεγκτές (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι ειδοποιήθηκαν μετά από σχετική καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας στη Χαλκιδική αρχικά δεν έκαναν πίσω και ξεκίνησαν τον έλεγχο εντοπίζοντας δύο αλλοδαπούς ανασφάλιστους.

Τότε ζήτησαν από τον εργοδότη να καλέσει πίσω όσους αλλοδαπούς άρχισαν να τρέχουν εκείνη τη στιγμή για να διαφύγουν τον έλεγχο προκειμένου να καταγραφούν και εκείνοι.

«Φύγετε γιατί θα φέρω την καραμπίνα»

Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν. Ο ιδιοκτήτης του σιδερωτήριου – πλυντηρίου κλινοσκεπασμάτων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής άρχισε να απειλεί σε έξαλλη κατάσταση τους ελεγκτές με στόχο να τους αναγκάσει να φύγουν.

«Φύγετε γιατί θα πάω στο σπίτι και θα φέρω την καραμπίνα» τους είπε μεταξύ πολλών άλλων γαλλικών, αλλά οι ελεγκτές αποφάσισαν να μείνουν και να εξαντλήσουν όσα περιθώρια υπήρχαν για τον έλεγχο.

Τότε ο επιχειρηματίας άρχισε να χειροδικεί. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία τους έσπρωξε από τη σκάλα του καταστήματος και οι τρεις ελεγκτές έπεσαν από 1,5 μέτρο.

Ευτυχώς κανείς τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κάπου εκεί όμως ο έλεγχος σταμάτησε και οι τρεις ελεγκτές επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις στην αστυνομία εναντίον του εργοδότη για σωματική βλάβη. Μήνυση έχει καταθέσει και η υπηρεσία του ΠΕΚΑ για παρεμπόδιση ελέγχου σύμφωνα με τον νόμο 4611/19.

Αίσθηση από το επεισόδιο στην επιχείρηση

Στο newsit.gr, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Κάμτσης. Αφού επιβεβαίωσε το θερμό επεισόδιο, τόνισε ότι οι τρεις ελεγκτές δεν τραυματίστηκαν από καθαρή τύχη.

«Ευτυχώς έπεσαν σε ένα τσουβάλι με σεντόνια και δεν χτύπησαν πολύ. Μόνες εκδορές στο σώμα και στο πρόσωπο είχαν κάποιοι από αυτούς ενώ ένας χρειάστηκε να βάλει κολάρο» είπε ο κύριος Καμτσής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάμτσης το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο κρούσμα καθώς έχουν καταγραφεί άλλα τέσσερα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς εργοδοτών απέναντι σε ελεγκτές του ΠΕΚΑ έχουν καταγραφεί κατά το διάστημα λειτουργίας του νέου ελεγκτικού σώματος.

«Ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρεμπόδισης»

Πιο αναλυτικά ο κύριος Κάμτσης είπε στο newsit.gr: «Υπήρξε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ότι εργάζονται ανασφάλιστοι αλλοδαποί σε μία μεγάλη επιχείρηση με πλυντήρια και στεγνωτήρια κλινοσκεπασμάτων.

Ένα κλιμάκιο με τρεις υπαλλήλους από την υπηρεσία μας πήγε για έλεγχο, το Σάββατο στις 20 του μήνα, στις 4.00 η ώρα το απόγευμα. Ξεκίνησαν να κάνουν την καταγραφή των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής τους, υπήρξαν κάποιοι εργαζόμενοι οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν. Έφευγαν από την επιχείρηση, προφανώς, για να μην καταγραφούν.

Οι συνάδελφοι παρότρυναν αυτόν που δήλωσε υπεύθυνος της επιχείρησης να τους σταματήσει, αλλά αυτός δεν συμμορφωνόταν. Αρχικά, υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση. Αργότερα τους επιτέθηκε.

Τους έσπρωξε και έπεσαν από ύψος 1,5 μέτρο. Μέσα στην ατυχία τους ήταν τυχεροί. Η τύχη τους ήταν ότι από κάτω υπήρχαν δέματα με σεντόνια. Έτσι γλίτωσαν από βαρύτερους τραυματισμούς, είχαν μόνο εκδορές και μώλωπες. Πήγαν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκαν όλα αυτά, μάλιστα ένας απ’ αυτούς χρειάστηκε να βάλει κολάρο. Ευτυχώς τώρα είναι καλά.

Ο υπεύθυνος τους απειλούσε, λέγοντάς τους ότι θα φέρει και καραμπίνα. Κλήθηκε η αστυνομία, έφτασε στο σημείο, αλλά ο ίδιος είχε εξαφανιστεί, προφανώς για να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Οι συνάδελφοι του έκαναν μήνυση για επίθεση εναντίον τους. Ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρεμπόδισης.»

 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση