Οικονομικό Επιμελητήριο: Έλεγχο των λογιστών που έχουν πρόσβαση στο taxisnet

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 19:42 Οικονομικό Επιμελητήριο: Έλεγχο των λογιστών που έχουν πρόσβαση στο taxisnet

Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, χαιρέτισαν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία

Την ανησυχία του σχετικά με την ταυτότητα όσων έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISNET, ανέφερε το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο.  

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, το σύστημα δεν ελέγχει την κατηγορία της επαγγελματικής ταυτότητας των λογιστών - φοροτεχνικών, σε σχέση με τις εργασίες που έχουν δικαίωμα να εκτελούν. Η έλλειψη ελέγχου αυτή, οδηγεί στο φαινόμενο, ένας λογιστής - φοροτεχνικός να μπορεί να υποβάλλει οποιαδήποτε φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα από την κατηγορία επαγγελματικής του ταυτότητας.

Παράλληλα, το προεδρείο αιτήθηκε την τήρηση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου, σε ό,τι αφορά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δεδομένου όμως, ότι αυτά δεν τηρήθηκαν φέτος, ζητήθηκε η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά ικανό χρόνο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι λογιστές - φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι. Ο υφυπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, χαιρέτισαν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία (120 δόσεις) και δήλωσαν ότι το ΟΕΕ θα τοποθετηθεί επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση