Συντάξεις: Τα 5 μυστικά - Όλα τα «κλειδιά» για τον επανυπολογισμό τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 12:16 Συντάξεις: Τα 5 μυστικά - Όλα τα «κλειδιά» για τον επανυπολογισμό τους

Mε πέντε κλειδιά ξεκλειδώνουν τα... μυστικά των νέων επανυπολογισμένων συντάξεων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα των επανυπολογισμένων συντάξεων, ώστε οι συνταξιούχοι να δουν τι εισπράττουν από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως οι παλαιές συντάξεις, δηλαδή όσες καταβάλλονταν έως 12 Μαΐου 2016, έχουν επανυπολογιστεί με βάση τον τύπο του νόμου Κατρούγκαλου και αποδίδονται από τον περασμένο Ιανουάριο επανυπολογισμένες στη βάση της εξίσωσης «εθνική σύνταξη, συν ανταποδοτική σύνταξη, συν προσωπική διαφορά».

Η πλειονότητα των συνταξιούχων λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό (εκτός από περίπου 600.000, οι οποίοι έχουν δει αύξηση) μετά την κατάργηση των μειώσεων του 2019, αλλά δεν έχουν λάβει ενημερωτικά σημειώματα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού.

Το «Eθνος - Συντάξεις και Ασφάλιση» με τη βοήθεια ειδικών και βάσει των νομικών ρυθμίσεων όλων των τελευταίων ετών, αποκρυπτογραφεί τις νέες συντάξεις ώστε οι δικαιούχοι να γνωρίζουν τι θα διαβάσουν στα ενημερωτικά σημειώματα που θα λάβουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση