Μαρία Βλάχου: Συντετριμμένος ο Μητσοτάκης από τον θάνατό της!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 23:23 Μαρία Βλάχου: Συντετριμμένος ο Μητσοτάκης από τον θάνατό της!

Η Μαρία Βλάχου "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, νικημένη από τον καρκίνο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει την θλίψη του.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Όσοι γνώριζαν και συνεργάστηκαν με την Μαρία Βλάχου, προσπαθούσαν να πιστέψουν την τραγική αλήθεια.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, η νεαρή επιχειρηματίας, μια από τους πρωτοπόρους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή η αδελφή της, με ένα σπαρακτικό της μήνυμα στα social media…

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την τραγική είδηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι τόσο άδικο να φεύγουν απ’τη ζωή νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Γνώριζα προσωπικά τη Μαρία Βλάχου και θα μείνει πάντα στη μνήμη μου για το πείσμα της να κάνει πράξη τις καινοτόμες ιδέες της. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της«.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού για την Μαρία Βλάχου

Ποια ήταν η Μαρία Βλάχου

Η Μαρία Βλάχου μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες. Έκανε καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ήταν μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Είχε κάνει διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και πριν από χρόνια κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης να διδάξει δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Πένυ και Μαρία Βλάχου, το 2007, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τη ζωή στο εξωτερικό και τη φιλολογία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα και την Κόρινθο για να δημιουργήσουν κάτι νέο.

Η ιδέα τους ήταν πρωτοποριακή και αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη. Ίδρυσαν την εταιρία Feréikos με έδρα την Αρχαία Κόρινθο. Πρόκειται για μια εταιρία εκτροφής σαλιγκαριών, η οποία κατάφερε και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα.

Η Μ. Βλάχου είχε μόλις ξεκινήσει τη δική της οικογένεια αλλά παρά τη μάχη της με τον καρκίνο, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη…

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση