Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί για τη Γιορτή της Δημοκρατίας – Οι… άσπονδοι φίλοι, η κρύα χειραψία και η αισθητή απουσία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 09:45 Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί για τη Γιορτή της Δημοκρατίας – Οι… άσπονδοι φίλοι, η κρύα χειραψία και η αισθητή απουσία!

Αφορμή για "πηγαδάκια", κους - κους και πολιτικούς σχολιασμούς έδωσε και η φετινή δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μετά από δύο χρόνια (καθώς πέρσι είχε ματαιωθεί λόγω της τραγωδίας στο Μάτι) για να εορτασθεί η 45η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου 1974.

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνάντησε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και αντάλλαξε χειραψία μαζί τους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν επικεφαλής του Μέρα25.

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζε και τί είπαν μεταξύ τους οι αρχηγοί στο περίπτερο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, με τους ρόλους αντεστραμμένους μεταξύ του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του απελθόντα Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκονται στο ναδίρ μετά το 2015, οι δύο άνδρες όμως αντάλλαξαν μία – τυπική έστω – χειραψία στο Προεδρικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην δεξίωση για την 45η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη, καθώς η σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα έλαμψε διά της απουσίας της.

Ωστόσο άκρως εντυπωσιακές ήταν οι κυρίες που παρευρέθηκαν στη γιορτή. Οι γυναίκες βουλευτές αλλά και οι συνοδοί των ανδρών βουλευτών κατάφεραν να κερδίσουν τα βλέμματα με τις στιλιστικές τους επιλογές. Λαμπερή και απαστράπτουσα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου (ΦΩΤΟ κάτω).

 

Κάποιες επέλεξαν να κινηθούν σε κλασικές γραμμές και χρώματα ενώ άλλες εμφανίστηκαν με πιο καλοκαιρινή διάθεση. Λευκό, μαύρο, nude και φυσικά floral ήταν οι τάσεις που κυριάρχησαν.

Στη γιορτή στην Ηρώδου Αττικού έδωσαν το παρόν 1.300 άτομα, ενώ η βραδιά άνοιξε με την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα υπέρ της εθνικής ενότητας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Τουρκία, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι δεν μπήκε αυτή τη φορά στη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την γιορτή της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις

Φώφη Γεννηματά: «45 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις. Η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι το μεγάλο ζητούμενο. Η έξοδος από την κρίση, οι δουλειές, η επιστροφή των νέων, η κλιματική αλλαγή και η ψηφιακή εποχή απαιτούν προοδευτικές λύσεις. Ο αγώνας κατά της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού είναι διαρκής. Το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει τις αναγκαίες αλλαγές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας μας, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν ξεχνάμε τα θύματα ένα χρόνο πριν ακριβώς στο Μάτι. Δεν ξεχνάμε, γιατί έτσι σχεδιάζουμε με ασφάλεια το μέλλον. Χρόνια Πολλά!».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Σαρανταπέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το βασικό συμπέρασμα που βγάζουμε όλοι μας, που βγάζει ο ελληνικός λαός, είναι ότι μόνο με την πάλη και τον αγώνα μπορούν να κατακτηθούν δικαιώματα, μπορούν να κατακτηθούν τελικά τα πάντα, για να ανατείλει ένα πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας, για το λαό μας.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Αυτή η ημέρα, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γιορτάζουμε βέβαια την επαναφορά της δημοκρατίας μας, δυστυχώς όμως με την απώλεια της μισής κοινωνίας. Και το χειρότερο δε απ’ όλα, ότι σήμερα είναι επίκαιρο το μήνυμα αυτό, για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Είμαστε υπό επιτροπεία, έχουμε τρόικα, δεν έχουμε εθνική ανεξαρτησία, ούτε οικονομική αυτοτέλεια. Άρα πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη μια φορά για να αποκτήσουμε την πραγματική δημοκρατία που δικαιούται ο Έλληνας».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση