Ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 19:35 Ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο

Πριν το κλείσιμο υπήρξε μια ήπιων τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του Χρήστου Σταικούρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο.

Επί της αρχής εκτός από την ΝΔ ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (επιφυλάχθηκε στην Ολομέλεια για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις) και από το ΚΙΝΑΛ το οποίο υπερψηφίζει και τα άρθρα.

«Παρών» επί της αρχής και επί των άρθρων δήλωσε το ΚΚΕ. Η Ελληνική Λύση θα αποφασίσει αύριο στην Ολομέλεια. Το ΜεΡΑ25 καταψήφισε επί της αρχής και υπερψηφίζει τις 120 δόσεις.

Πριν το κλείσιμο υπήρξε μια ήπιων τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του Χρήστου Σταικούρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πριν τις εκλογές η ΝΔ κράτησε κλειστά τα χαρτιά της σε ότι αφορά το δημοσιονομικό χώρο. Υπενθύμισε δε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κυμανθεί στο 2,9% και κατά συνέπεια θα υπάρξει έλλειμμα της τάξης του 0,7%.

«Προφανώς για να αυξάνετε το ΕΝΦΙΑ δεν αποδέχεστε την εκτίμηση Στουρνάρα και για αυτό πρέπει να αποδεχθείτε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τα πήγε καλά» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος μιλώντας για την μείωση του ΕΝΦΙΑ στις περιουσίες άνω του ενός εκατομμύριου ευρώ εξέφρασε την άποψη ότι τα 22 εκατομμύρια που χάνει το ελληνικό δημόσιο από την μείωση θα μπορούσαν να είχαν πάει σε κοινωνικές δράσεις.

Απαντώντας ο κ. Σταικούρας υπενθύμισε ότι η ΝΔ θεωρούσε πριν τις εκλογές ότι οι εκτιμήσεις του ΓΛΚ ήταν ορθές και για αυτό άλλωστε ψήφισε όλα τις ελαφρύνσεις που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα σέρνονταν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με μόλις 1,3% ανάπτυξη, εικόνα που άλλαξε μετά τις ευρωεκλογές.

«Προσδοκούμε ότι αυτή η εικόνα που έχει διαμορφωθεί θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και απευθυνόμενος με τη σειρά του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ανέφερε «άρα αν έχουμε ανάπτυξη πάνω από 2% πρέπει εσείς να πείτε μπράβο στην σημερινή κυβέρνηση» .

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι όλες οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση