Γεραπετρίτης για Επιτροπή 2021: Αμισθί τα μέλη της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 13:53 Γεραπετρίτης για Επιτροπή 2021: Αμισθί τα μέλη της

«Μόνο προτάσεις και δράσεις οι οποίες πρέπει να αναληφθούν θα κάνει η επιτροπή. Δεν θα υπάρχει αποφασιστική αρμοδιότητα στην επιτροπή», είπε.

Διευκρινήσεις για την επιτροπή που συστάθηκε για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 έδωσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Μαξίμου ότι επικεφαλής της επιτροπής θα είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι πρόκειται για μια επιτροπή συμβουλευτικού χαρακτήρα και εξήγησε ότι την τελική απόφαση για το πλαίσιο των εκδηλώσεων θα την έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.

«Μόνο προτάσεις και δράσεις οι οποίες πρέπει να αναληφθούν θα κάνει η επιτροπή. Δεν θα υπάρχει αποφασιστική αρμοδιότητα στην επιτροπή», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα εργαστούν αμισθί.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Χρήστου Σπίρτζη, δεν εξέφρασε επιφυλάξεις για την τοποθέτηση της κ. Αγγελοπούλου. Διερωτήθηκε μόνο για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν περίμενε να ψηφιστεί πρώτα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο έχει διατάξεις για την επιτροπή του 2021, πριν ανακοινώσει την τοποθέτησή της.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση