Πόσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 10:25 Πόσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Καταληκτική ημερομηνία η 30η Σεπτεμβρίου

Εντείνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή τη «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας» για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν έως τώρα τα 195 εκατ. ευρώ. Και υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι όσο ο χρόνος πλησιάζει προς την καταληκτική προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πυκνώνουν.

Σύμφωνα με παράγοντες της Φορολογικής Διοίκησης, για την αύξηση του ενδιαφέροντος των φορολογουμένων βασικό ρόλο- εκτός από τη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3% και της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ- διαδραμάτισαν δύο σημαντικές βελτιώσεις που επήλθαν. Η πρώτη αφορά στην αναστολή των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Και η δεύτερη βελτίωση αφορά σε όσους παρέλειψαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα, εάν εκπληρώσουν έστω εκπρόθεσμα τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να εντάξουν αυτές τις οφειλές στις 120 δόσεις.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης:

*Πλήθος Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 228.644

*Ποσό Κεφαλαίου Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 1.385.809.695 ευρώ

*Ποσό Προσαυξήσεων Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 418.536.324 ευρώ

*Συνολικό Ρυθμιζόμενο Ποσό Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 1.804.346.019 ευρώ

*Συνολικό Ποσό Είσπραξης Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 193.891.650 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν με τεχνικές συσκέψεις σε σχεδόν καθημερινή βάση την πορεία της ρύθμισης, καθώς θεωρείται ότι η επιτυχία της θα αποτελέσει «σημαντικό όπλο» της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών από τον Σεπτέμβριο.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση