Στην Ελλάδα εκδόθηκε ο αδελφός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 11:14 Στην Ελλάδα εκδόθηκε ο αδελφός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή

Στην Ελλάδα εχτές Πέμπτη εκδόθηκε ο αδελφός του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη τέλη Ιουνίου στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, για τη δολοφονία του επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα Βούλας.
 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 35χρονος είναι ο άνθρωπος ο οποίος κρατούσε το τιμόνι του μπλε Nissan Pulsar, το οποίο πέρασε πίσω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο 31χρονος αδερφός του εκτελούσε τον επιχειρηματία, έξω από το σπίτι του και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που φέρνει στο φως η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", το αυτοκίνητο του επιχειρηματία μάρκας SMART έχει ακόμη ανοικτά τα φώτα, ενώ εκείνος κείτεται νεκρός λίγα μέτρα μακρύτερα, όταν επιχείρησε να διαφύγει από τον δολοφόνο του, ο οποίος του έριξε και χαριστική βολή. 

Σε δεύτερη φωτογραφία που δημοσιοποιεί η εφημερίδα, ο θηριώδης και γυμνασμένος «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής, έχει πάει με τον αδερφό του σε κατάστημα αθλητικών ειδών, προκειμένου να αγοράσει τα ρούχα της… δουλειάς, αυτά που θα φορούσε το βράδυ της δολοφονίας. Ο συγκεκριμένος ρουχισμός και η απόδειξη αγοράς τους, που βρέθηκε στο ξενοδοχείο που έμεναν.

Οι εκτελεστές του Γιάννη Μακρή είχαν δηλώσει στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας κλοπή του ενός από τα τέσσερα οχήματα που είχαν νοικιάσει πριν εκτελέσουν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία. Αυτό είχε προκύψει από την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έφτασαν σε εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και διαπίστωσαν πως τα δύο αδέρφια είχαν νοικιάσει ένα Peugeot, ένα Golf, ένα Tiguan και τέλος το Nissan Pulsar που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Όταν επέστρεψαν το τρίτο όχημα είπαν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων πως κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο άγνωστοι έσπασαν το πίσω αριστερό τζάμι και τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να… καταγγείλουν το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ., με τον έναν από τους δύο να παραδίδει το διαβατήριο βουλγαρικών αρχών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου είχε γίνει η καταγγελία, με τον αστυνομικό του τμήματος που επιλήφθηκε της έρευνας να αναγνωρίζει τα δύο αδέρφια που είχαν καταγγείλει την… κλοπή.

Κάποια από αυτά τα οχήματα τα χρησιμοποίησαν στην παρακολούθηση του Γιάννη Μακρή, όπως και λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του, έξω από κατάστημα στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, όπου βρισκόταν με φίλο του. Τα δύο αδέρφια «εκτελεστές» κοιτούσαν διαρκώς προς το μέρος τους. Το θύμα, όπως προέκυψε από την  έρευνα της Αστυνομίας, εκμυστηρεύτηκε στον φίλο του ότι σε προγενέστερους χρόνους έβλεπε συνεχώς τα άτομα αυτά να τον κοιτάζουν περίεργα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, όταν έδειξαν στον φίλο του άτυχου επιχειρηματία, αυτός τους αναγνώρισε.

Οι αστυνομικοί από τις έρευνες που είχαν κάνει στα ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων είχαν εντοπίσει ένα δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή. Εκεί βρήκαν καινούρια ρούχα, τα οποία έμοιαζαν με αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης τη νύχτα της δολοφονίας. Παράλληλα, εντόπισαν την απόδειξη αγοράς και έφτασαν γρήγορα στο κατάστημα προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως τα είχε αγοράσει πριν τη δολοφονία του «Αυστραλού».

Το οπτικό υλικό της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα επιδείχθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος κατέθεσε ότι στη ζακέτα και στο καπέλο διακρινόταν το σήμα γνωστής εταιρείας ρούχων. Ανέφερε ακόμη πως η απόδειξη αντιστοιχεί στο κατάστημά του και πως αυτά αγοράστηκαν στις 24 Οκτωβρίου.

Το «παρελθόν» των δραστών

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχαν επικοινωνία τόσο με τις αρχές της Βουλγαρίας όσο και του Καναδά για να διαπιστώσουν το ποινικό παρελθόν των δραστών. Στον έναν από τους δύο, κατά τη διάρκεια διαμονής του στον Καναδά, είχαν αποδοθεί οι εξής κατηγορίες: απείθεια, επίθεση με όπλο, πρόκληση υλικών βλαβών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, κλοπές απειλές και σωματικές βλάβες. Και οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονται να έχουν ποινικό παρελθόν στη χώρα μας, ενώ δεν εκκρεμούν σε βάρος τους δικαστικά έγγραφα.  Σε βάρος του 31χρονου Βούλγαρου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αντίσταση και διακεκριμένες φθορές, αλλά και ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αδελφός του 31χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή συνελήφθη στη Βουλγαρία. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στον «Ε.Τ.», ο άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος… προετοίμασε τα πάντα πριν την εκτέλεση του «Αυστραλού» και στη συνέχεια διέφυγε μαζί με τον αδερφό του στο εξωτερικό. 

Πηγή: ΕΤ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση