Γαβράς: Άκουσα όλες τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη από το Eurogroup

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:50 Γαβράς: Άκουσα όλες τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη από το Eurogroup

"Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα", σχολίασε ο σκηνοθέτης

Δεν ήταν μόνο το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που αποτέλεσε τη βάση για το χτίσιμο του σεναρίου της ταινίας του Κώστα Γαβρά “Ενήλικες στο δωμάτιο”. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του oneman.gr, ο Έλληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι άκουσε όλες τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup.

«Άρχισα να δουλεύω στο σενάριο πριν 4 χρόνια, το σημαντικό ήταν να βρω τη γωνία για να πω την ιστορία, και τη βρήκα χάρη στο βιβλίο του Βαρουφάκη. 2-3 χρόνια πριν. Επίσης ερεύνησα όλα όσα λέει στο βιβλίο του, όχι επειδή δεν τον εμπιστευόμουν, αλλά μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του, ηχογραφήσεις επίσης. Οπότε επιβεβαίωσα. Ώρες και ώρες ηχογραφήσεων. Πολύ μακρά διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των συζητήσεων ο κ. Γαβράς σημείωσε: «Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα. Παράξενο. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε μόνο για οικονομία και χρήματα και τράπεζες και δεν υπάρχει καμία παρουσία ανθρώπων στα λεγόμενα. Μόνο γραφικά, αλλά όχι άνθρωποι. Νούμερα, όχι άνθρωποι. Πίσω από τα πάντα κρύβονται και επηρεάζονται άνθρωποι, αλλά ήταν συναρπαστικό να διαπιστώνεις την απουσία του ανθρώπου από όλο αυτό. Έχω πάει στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, διαβάζω, βλέπω, ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι. Οπότε αυτό ήταν το πρώτο πολύ αρνητικό συναίσθημα για την όλη ιστορία και το Eurogroup».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 δημοσιογράφος του New York Times είχε αποκαλύψει ότi ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ηχογραφήσει τους ομόλογούς του, αποκάλυψη που αν και είχε προκαλέσει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών όχι μόνο είχε επιβεβαιώσει, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε σημειώσει ότι “ήταν χρέος του να το κάνει’.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση