Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 20:54 Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν… πολιτική κόντρα. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» τόνισε στη δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν «ρεαλιστική προοπτική». Το δήθεν «σχέδιο» μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν «κρυφό»: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!» αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας στη δήλωσή του.

Και καταλήγει: «Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναφορά του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε νωρίτερα σχολιάσει: «Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε – για μια ακόμα φορά – τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή, τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

πηγή: newsit.gr