Βίντεο από κάμερα ασφαλείας: Η στιγμή που η 19χρονη μητέρα εγκαταλείπει το βρέφος της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 08:22 Βίντεο από κάμερα ασφαλείας: Η στιγμή που η 19χρονη μητέρα εγκαταλείπει το βρέφος της
Αποχαιρέτησε το μωρό της με δύο φιλιά και το άφησε

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την μητέρα που άφησε το νεογέννητο κοριτσάκι σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία.

Η 19χρονη όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star το αποχαιρέτησε με δυο φιλιά, το έπλυνε, το τύλιξε σε μια πετσέτα και το εγκατέλειψε μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που προβλήθηκε στο Star φαίνεται η νεαρή μητέρα την στιγμή που πήγε να αφήσει το μωρό στην πολυκατοικία. Στις εικόνες φαίνεται να κρατά το μωρό στην αγκαλιά και μετά όταν επιστρέφει δεν το έχει την αγκαλιά της.

Όπως φαίνεται, η κοπέλα βηματίζει νευρικά κρατώντας την τσάντα της την ώρα που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εγκαταλείφθηκε το μωρό.

Δείτε το βίντεο στο 13:07

Τι είπε η 19χρονη στους αστυνομικούς

Από 8,5 ετών με υιοθέτησε μία θεία μου. Αυτό το διάστημα είχα σχέση με έναν συνομήλικό μου. Δεν τα πηγαίναμε καλά, αλλά όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούσα να το κρατήσω μόνη μου. Με πόνο καρδιάς πήρα αυτήν την απόφαση.

Η 19χρονη παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως το μωρό είναι δικό της και πως δεν ήθελε να του κάνει κακό. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Θετή μητέρα 19χρονης: «Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ»

Συγκλονισμένη για το περιστατικό είναι και η θετή μητέρα της 19χρονης, η οποία ανέφερε στον Alpha.

«Τρελάθηκα, λίγο είναι; Ήταν το δικό μου το εγγόνι! Εκείνη την ώρα δεν ξέρει πώς της ήρθε, μου είπε, το έκανε! Δεν έχει πρόβλημα οικονομικό. Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ! Τώρα πώς θα το πάρουμε από εκεί».

«Το μωρό ήταν πολύ καθαρό»

Συγκινημένη ένοικος της πολυκατοικίας περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Ρούλα Κουσκουρή την κατάσταση στην οποία βρήκαν το μωρό.

Ήταν πάρα πολύ καθαρό και σκεφτήκαμε μήπως έχει λερωθεί η πάνα του αλλά η πάνα ήταν καθαρή Το φορμάκι του ήταν πάρα πολύ καθαρό και το ίδιο το μωρό.  Δηλαδή μύριζε μωρουδίλα, δεν ήταν ένα παρατημένο μωρό.

Είναι και η ίδια υιοθετημένη 

Το άφησε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ με την ελπίδα να βρεθεί στα χέρια μιας άλλης μητέρας. Όπως βρέθηκε κι η ίδια όταν ήταν παιδί.
Η νεαρή κοπέλα ζει με την  γιαγιά της η οποία γνώριζε πως  ήταν έγκυος. Όπως είπε στους αστυνομικούς προσπάθησε κάποια στιγμή να κάνει έκτρωση αλλά ήταν αργά.

Τι είπε η γιαγιά στους αστυνομικούς 

«Ξύπνησα και είδα ότι έλειπε μαζί με το μωρό. Υπέθεσα ότι θα είχε πάει κάποια βόλτα», ανέφερε η γιαγιά της στους αστυνομικούς.

Έτσι έφτασαν στα ίχνη της 19χρονης μητέρας 

Οι  αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατάφεραν μέσα σε λίγες  ώρες να έχουν στα χέρια τους λίστα με νεαρές γυναίκες που γέννησαν κοριτσάκια σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα είχαν στη διάθεσή τους και μια σειρά αποτυπωμάτων που ερευνούσαν έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτά ήταν της μητέρας.

Πόρτα - πόρτα κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν την νεαρή κοπέλα, δύο πολυκατοικίες μακριά από το σημείο που εγκατέλειψε το μόλις 7 ημερών μωρό της.

Σοκαρισμένοι από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσαν το μικρό κοριτσάκι ήταν  οι αστυνομικοί, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα θέλουν να το βαφτίσουν.

Τα παιδιά χωριά SOS θέλουν να αναλάβουν τη φροντίδα του βρέφους 

Εν τω μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει για το ποιος πρέπει να αναλάβει την φροντίδα του μωρού αν τελικά δεν καταφέρει να γυρίσει στη βιολογική του μητέρα.

«Είναι σοκαριστικό όσο κι αν δεν είναι το πρώτο. Θα ενημερώσουμε το «Αγλαΐα Κυριακού» ότι έχουμε διαθεσιμότητα στο πρόγραμμά μας. Σκοπός είναι να μπορέσουμε αυτά τα μωρά να τα φροντίσουμε με αγάπη και ζεστασιά. Εφόσον δούμε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στο βιολογικό του περιβάλλον αναζητούμε οικογένεια αναδοχής» ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας των «Παιδικών Χωριών SOS», Έλσα Σταθοπούλου.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Το μωρό να πάει κατευθείαν σε οικογένεια 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «ζητάμε από την εισαγγελέα να πάει το παιδί κατευθείαν σε μια οικογένεια. Να αποφύγουμε διαδικασίες ιδρυματικές και δύο και τρία χρόνια μόνο και μόνο από τις διαδικασίες. Δεν μπορεί μια διαδικασία να καταστρέψει την ψυχή ενός μωρού. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό».

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση