Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες αποκαλύψεις για τις φυλακές Κορυδαλλού - Παρέμειναν χωρίς ανιχνευτή μετάλλων για 6 μήνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:23 Νέες αποκαλύψεις για τις φυλακές Κορυδαλλού - Παρέμειναν χωρίς ανιχνευτή μετάλλων για 6 μήνες

Χωρίς ανιχνευτή μετάλλων παρέμεινε για 6 μήνες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ''Καθημερινή'', η είσοδος των φυλακών Κορυδαλλού για 6 μήνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπορεί να υπήρξαν περιπτώσεις που όπλα ή μαχαίρια εισχώρησαν στις φυλακές γιατί το υπουργείο αδυνατούσε να επισκευάσει την κύρια πύλη εισόδου των φυλακών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2018. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί πως τη φύλαξη και τον έλεγχο της κύριας πύλης θα αναλάμβανε η εξωτερική φρουρά. Οι εξωτερικοί φύλακες είχαν εξ αρχής εκφράσει τον προβληματισμό τους για τα νέα τους καθήκοντα καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε.

Όμως, όταν ανέλαβαν τον Αύγουστο του 2017 διαπίστωσαν πως η υποστελέχωση ήταν το μικρότερο από τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν καθώς το μηχάνημα ανίχνευσης ναρκωτικών που είχε αγοραστεί προ δεκαετίας δεν είχε λειτουργήσει ποτέ ενώ στις αρχές του 2018 συνειδητοποίησαν πως δεν λειτουργούσε ούτε η μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων. Το υπουργείο ενημερώθηκε άμεσα αλλά κανείς δεν πήγαινε να φτιάξει το μηχάνημα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τότε το υπουργείο τους έδωσε ατύπως τη συμβουλή να προσποιούνται πως περνούν κανονικά τους επισκέπτες από έλεγχο για να μην κινήσουν υποψίες.

Ο τότε διοικητής είχε στείλει δύο επιστολές με τις οποίες έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, όμως η απάντηση που είχε πάρει ήταν πως καθυστερούσαν γιατί υπήρχε δυσκολία να προμηθευτούν ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό από την Ιταλία. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν 6 μήνες να επισκευαστεί το μηχάνημα και για όλο αυτό το διάστημα να μπορεί ο καθένας να περάσει μέσα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα ό,τι ήθελε.

πηγή: enikos.gr