Θεσσαλονίκη: Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών για την κλιματική αλλαγή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 15:35 Θεσσαλονίκη: Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών για την κλιματική αλλαγή

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της «Fridays For Future Thessaloniki».

Καθιστική διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Fridays For Future Thessaloniki».

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε ως εκπρόσωπος του κινήματος «Fridays For Future» στην πόλη, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος και την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών, μέσα από την κεντρική ιδέα αποχής των μαθητών και φοιτητών από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή, προκειμένου να διαδηλώνουν.

Η σημερινή εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Κινητοποιήσεων, που θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

«Επειδή δεν έχουμε εμείς την εξουσία να εφαρμόσουμε πολιτικές για το περιβάλλον, ουσιαστικά μέσα από το κίνημα πιέζουμε τις κυβερνήσεις και τους έχοντες την εξουσία για να αλλάξει η κατάσταση. Έχουμε συντάξει ένα μανιφέστο προς τους πολιτικούς και ένα μανιφέστο προς τους πολίτες, με κάποια συγκεκριμένα αιτήματα που θα διαβαστούν στις 27 του μηνός στη συγκέντρωση που θα γίνει στον Λευκό Πύργο, στις 6.30 το απόγευμα» δήλωσε εκπρόσωπος των διοργανωτών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική πορεία σε συνεργασία με περιβαλλοντική ομάδα του ΑΠΘ, η οποία θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο στις 16:30.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση