Thomas Cook: Πάνω από 50.000 τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 09:21 Thomas Cook: Πάνω από 50.000 τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο πρώτος υπολογισμός που έκανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πρώτες 22.000 θα φύγουν τις επόμενες ημέρες. Τεράστιο το κόστος για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Πάνω από 50.000 τουρίστες της Thomas Cook που βάρεσε κανόνι, είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρώτο πρόχειρο υπολογισμό που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Θεοχάρης είπε ότι οι πρώτες 22.000 θα αναχωρήσουν από την χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Παραδέχθηκε επίσης ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο καθώς πολλά συμβόλαια δεν έχουν ακόμα πληρωθεί από τον ταξιδιωτικό κολοσσό στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και η αγωνία σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Ήδη έχει γίνει συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας προκειμένου να αρχίζει ο επαναπατρισμός των τουριστών. Ο οργανισμός της Βρετανίας που συνεργάζεται με το υπουργείο Τουρισμού θα αποζημιώνει τις εταιρείες για την ζημιά που έχουν υποστεί από σήμερα και μετά

Ακούστε τον κ. Θεοχάρη

Η Thomas Cook, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, χρεοκόπησε, αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε όλο τον κόσμο αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Thomas Cook απέτυχε να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές της εταιρίας για ένα πακέτο διάσωσης ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση. Ήδη, η Thomas Cook υπέβαλε αίτημα αναγκαστικής εκκαθάρισης.

Η πτώχευση της Thomas Cook δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγαλύτερη προσπάθεια επαναπατρισμού, σε περίοδο ειρήνης, στην βρετανική Ιστορία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και πελάτες της εταιρίας είναι αποκλεισμένοι σε όλο τον κόσμο!

Ήδη, η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και πως η υπηρεσία και η κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να επαναπατριστούν πάνω από 150.000 Βρετανούς τουρίστες, πελάτες της εταιρείας, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Η Thomas Cook έπαυσε τις εμπορικές συναλλαγές, οπότε οι πτήσεις της εταιρείας έχουν πλέον ακυρωθεί», τόνισε η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με την CAA όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες. Η AlixPartners και η KPMG θα οριστούν ως διαχειριστές των διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση