Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα - Νεκρός εργάτης από κεραυνό στην Ηλεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 14:08 Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα - Νεκρός εργάτης από κεραυνό στην Ηλεία

Ο άντρας εργαζόταν στα χωράφια - Πλημμύρες στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς- Διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα - Δεκάδες κεραυνοί

 

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ βρισκόταν στα χωράφια κοντά στα Λεχαινά στην Ηλεία, το πρωί της Τρίτης, καθώς ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα την Δυτική Ελλάδα. Στα Γιάννενα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και την Ηλεία, βροντές, κεραυνοί και η δυνατή βροχή θύμισαν... βαρύ χειμώνα.

Η ισχυρή νεροποντή στον Πύργο Ηλείας προκάλεσε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με το ilialive.gr, οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου σχόλασαν νωρίτερα, καθώς το προαύλιο είχε πλημμυρίσει και κρίθηκε αναγκαίο από τον δήμαρχο Πύργου, την Πολιτική Προστασία και την διεύθυνση του σχολείου τα παιδιά να φύγουν νωρίτερα, υπό τον φόβο επιδείνωσης του καιρού.

sxoleio-ilia-pic

Η νεροποντή ήταν καταστροφική για το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, που πλημμύρισε και θάφτηκε στις λάσπες, καθώς χείμαρροι κατέβαζαν φερτά υλικά και το λιμανάκι γέμισε λάσπη.

Βίντεο από το vlahatasamis.blogspot.com

kefalonia-keravnos-ena

kefalonia-keravnos-pyrkagia

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα είναι χαρακτηριστικές:

agia-euthumia-dyo

agia-euthumia-eksi

agia-euthumia-ena

agia-euthumia-epta

agia-euthumia-okto

agia-euthumia-tessera

agia-euthumia-tria

agia-euthumia-pente

Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά, καθώς χτύπησε ένα φοινικόδεντρο! Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο βρίσκεται στάση λεωφορείου, όπου μεταξύ άλλων, κάθε πρωί περιμένουν και μαθητές πηγαίνοντας προς το σχολείο.

Ισχυρή βροχή και στην γειτονική Ιθάκη:



Στην Ηλεία η καταιγίδα έφτασε λίγο αργότερα το πρωί της Τρίτης και λόγω της σφοδρότητάς της, αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα:

 



Αστραπές και βροντές και στα Γιάννενα:

πηγή: protothema.gr